Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

VTEX e platforma e-commerce cu cea mai rapida crestere din lume, in 2019 (raport)

VTEX este platforma e-commerce cu cea mai rapida crestere din lume (44,1%), potrivit raportului „Worldwide Digital Commerce Applications Market Shares, 2019: Headless Commerce Goes Mainstream”, publicat la finalul lunii trecute, de catre International Data Corporation (IDC). Studiul ofera date estimative pentru piata e-commerce mondiala si noteaza ca, in 2019, piata de aplicatii pentru comert digital a accelerat tendintele anuntate in anii anteriori (ca migrarea catre cloud si SaaS, focus catre solutiile de tip API-first si adoptarea de arhitecturi modulare sau bazate pe microservicii).

Pe langaVTEX, in top 5 platforme e-commerce la nivel mondial au mai intrat: Commercetools (cu o crestere de 37,7%), Shopify (35,6%, care vrea sa domine comertul online din umbra, spre deosebire de Amazon), BigCommerce (28,4%, despre care am scris recent ca se pregateste de listarea la bursa) si Salesforce (24,2%).

Conform comunicatului de presa care anunta performanta VTEX, pozitia fruntasa este o dovada a orientarii companiilor catre solutii moderne de comert, care reduc timpii de implementare, livreaza rapid venituri, diminueaza costurile totale si ajuta la cresterea loialitatii clientilor. VTEX a crescut de trei ori mai repede decat piata, deoarece ofera:

  • o solutie de comert de tip API-first
  • tranzactii fara frictiune, prin VTEX Smart Checkout
  • o evolutie rapida a produsului – peste 10.000 de release-uri/an
  • hiperpersonalizare
  • rezultate rapide si implementarea de solutii complexe, intr-un timp foarte scurt
  • multitudinea de functionalitati axate pe cresterea business-ului clientilor (ca modelul de comanda pe baza de abonament)

Dezvoltarea VTEX este subliniata si de faptul ca platforma va accelera extinderea in Europa de Est, prin consolidarea biroului din Romania. Pozitionat inca de la deschidere ca un centru strategic in dezvoltarea companiei in aceasta zona, biroul din tara noastra deserveste deja mai multe state din  regiune. „VTEX este deja o prezenta importanta in Polonia. In acelasi timp, am definitivat mai multe parteneriate cu agentii de implementare din Cehia, Austria si Slovacia, pentru extinderea regionala, planul fiind ca, intr-un orizont mic de timp, sa coordonam de la Bucuresti activitatea din aceste tari, la care sa adaugam Grecia, Ungaria si Bulgaria”, transmite Cristi Movila (foto, Growth Leader VTEX, pentru Europa Centrala si de Est). Consolidarea biroului de la Bucuresti presupune extinderea echipei la peste 15 persoane, pana la finalul anului.

Comentariu ( 1 )

  1. […] $ (devenind, astfel, cel mai nou unicorn tech prezent si in Romania) si dupa ce a fost numita platforma e-commerce cu cea mai rapida crestere din lume (in raportul International Data Corporation „Worldwide Digital Commerce Applications Market […]

Leave a reply