Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Shopify vrea sa domine comertul online din umbra, spre deosebire de Amazon

Va ajunge Shopify sa domine comertul online? Asta se intreaba protocol.com, in contextul in care CPO-ul Shopify (Craig Miller) a declarat ca platforma e-commerce planuieste sa domine retail-ul online si face asta stand in umbra: clientii nu stiu ca achizitioneaza produse de pe platforma Shopify. Modelul este opus celui pe care Amazon il sustine, cu succes (vanzatorii individuali sunt aproape invizibili in culisele gigantului online) si este mai apropiat de cel al AWS. Platforma canadiana e-commerce isi ofera serviciile unui numar de peste 1 milion de comercianti la nivel mondial, scopul ei este sa creeze o  infrastructura logistica si un software back-end care sa ajute intregul ecosistem digital, usurand viata comerciantilor si lasand brand-ul Shopify pe planul doi.

„In ultimii 10 ani, am incercat sistematic sa ne dam seama care sunt dificultatile in a crea o afacere online. Si am incercat sa le rezolvam”, a explicat Craig Miller (Chief Product Officer Shopify), pentru sursa amintita. In 2006, compania a permis retailerilor sa isi construiasca un website si sa accepte plati online. In 2013, a introdus o solutie point-of-sale care lega magazinele  online si cele offline. Dupa cativa ani s-a apucat de logistica (negociind cu servicii de curierat) si anul trecut a lansat Shopify Fulfillment Network (care permite vanzatorilor sa-si trimita stocul in depozite terte, supravegheate de Shopify, de unde comenzile pleaca spre clienti in numele comerciantilor, ambalate uneori de roboti specializati). Shopify va continua sa adauge servicii menite sa ajute magainele e-commerce, urmatoarea potentiala directie fiind alimentele livrate online.

Dar nu are de gand sa isi construiasca un marketplace propriu, subliniaza Miller. Recent lansata aplicatie Shop, care aduce laolalta comerciantii Shopify, nu trebuie inteleasa ca un agregator de produse, ci se axeaza pe produse, aratand utilizatorilor ce ar mai putea comanda de la magazinele carora le sunt deja clienti. Ideea este sa ajute vanzatorii sa obtina tranzactii repetate fara a apela la ajutorul e-mail-ului. In plus, spre deosebire de Amazon, compania incurajeaza magazinele online sa vanda pe cat mai multe canale (site propriu, Amazon, eBay, Facebook, Walmart).

Comentariu ( 1 )

  1. […] la nivel mondial au mai intrat: Commercetools (cu o crestere de 37,7%), Shopify (35,6%, care vrea sa domine comertul online din umbra, spre deosebire de Amazon), BigCommerce (28,4%, despre care am scris recent ca se pregateste de listarea la bursa) si […]

Leave a reply