Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Veniturile din reclame online, mai mari cu 19% in H1 2016

mobile-ad-growth

Un raport marca Interactive Advertising Bureau („Internet Advertising Revenue Report”), realizat de PricewaterhouseCoopers, a descoperit ca, in prima jumatate a anului 2016, veniturile din reclame digitale au crescut cu 19% fata de aceeasi perioada din 2015, atingand 32,7 miliarde $, citim pe techcrunch.com.

Suma este una record, David Doty (vice-presedinte executiv si CMO IAB) explicand ca cifrele sunt „uluitoare” si ca cea mai mare crestere individuala a fost in departamentul dispozitivelor mobile: aici, in perioada ianuarie – iunie 2016, veniturile din reclame au crescut cu 89%, atingand 15,5 miliarde $ (adica 47% din totalul sumei de bani cheltuite pe publicitate in mediul digital si mai mult decat in cazul desktop-ului): „Mobile-ul e la putere”, spus Doty. In total, in reclamele din social meda s-a investit cu 57% mai mult decat anul trecut pe vremea aceasta: 7 miliarde de dolari.

Reclamele video mobile au crescut, de exemplu, cu 178% (atingand 1,6 miliarde $), iar numarul reclamelor de cautare mobile a crescut cu 105% (pana la 7,4 miliarde $). In ceea ce priveste desktop-ul, reclamele in domeniul cautarii desktop au scazut cu 12% (pana la 8,9 miliarde $).

Raspunde la aceasta intrebare