Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Vanzarile online ale Ikea au crescut cu 73% YoY, in ultimul an fiscal

Odata cu pandemia COVID-19, Ikea a investit masiv in dezvoltarea propriei prezente online. Rezultatul? In ultimul an fiscal (septembrie 2020 – august 2021), retailerul suedez de mobilier si accesorii pentru casa a avut peste 5 miliarde de vizitatori si cu 73% mai multe vanzari online, aflam de pe ecommercenews.eu.

Compania a facut recent publice cifrele legate de anul fiscal recent incheiat si a dezvaluit ca vanzarile totale, in perioada amintita, au fost de 41,9 miliarde €, cu 5,8% mai mult YoY (cand erau de 39,6 miliarde €). In anul fiscal anterior, vanzarile online ale companiei au crescut cu 45% YoY. In prezent, vanzarile pe Internet reprezinta 26% din totalul vanzarilor companiei, desi majoaritatea magazinelor fizice proprii s-au redeschis, dupa lockdown-ul pandemic de anul trecut.

Anul trecut, in decembrie, Ikea a anuntat ca nu va mai printa fizic celebrul catalog propriu, iar decizia a fost un pas important in transformarea in realitate a viziunii omnichannel a companiei. Ikea a deschis 45 de magazine fizice noi, in 2021 (inclusiv primele lor locatii din Mexic si Slovenia), lansand si versiunea online a site-ului in Filipine (unde magazinul offline se va deschide in noiembrie). Dar, in ciuda cresterii e-commerce substantiale, compania suedeza a avut si probleme, in ultimele 12 luni: anul trecut, pe vremea asta, americanii se plangeau ca Ikea nu face fata comenzilor online.

Leave a reply