Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Vanzarile de reclame pe Amazon, Facebook, Pinterest

Amazon si-a facut publice rezultatele pe trimestrul doi al anului, iar veniturile incasate din reclame online au fost de 2,2 miliarde $, scrie adage.com. Cifra e mai mare cu 132% YoY. In total, retailerul cu sediul la Seattle a avut vanzari de 52,9 miliarde $ in al doilea trimestru din 2018 (cu 39% mai mult fata de aceeasi perioada din 2017) si profituri de 2,5 miliarde $ (fata de 200 milioane $ anul trecut).

Rezultatele indica faptul ca Amazon va avea incasari de 4 – 5 miliarde $ din reclame digitale, la final de 2018, depasind estimarile expertilor. „Aceasta e acum o afacere de miliarde pentru noi”, a transmis Brian Olsavsky (CFO Amazon), explicand ca gigantul online isis dorste sa construiasca pentru advertiseri sisteme prin care sa isi dea seama mai clar ca reclamele functioneaza.

In paralel, Facebook a facut publice rezultatele proprii pe trimestrul doi al anului, cu venituri din reclame 13 miliarde $.

Cat despre Pinterest, compania a ajuns la aproape 1 miliard $ din vanzari de reclame, scrie cnbc.com (citand surse apropiate companei), planuind sa se listeze la bursa la mijlocul lui 2019. Pinterest este evaluata la 13 – 15 miliarde $, are 200 de milioane de utilizatori active lunar si a vandut reclame de 500 milioane $ anul trecut. In ultimele 12 luni, compania a gasit amestecul potrivit de search visual, social si reclame, spun expertii, brand-urile putandu-si acum face reclame prin pin-uri contra cost.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply