Vanzare sub pretul recomandat de producator

Raporteaza
Intrebare

Explica-ne de ce doresti sa raportezi aceasta intrebare.

Raporteaza
Anuleaza

Este normal ca un competitor mare sa vanda anumite produse sub pretul recomandat de producator acaparand astfel piata din ro? De asemenea diferenta de pret este cu mult sub pretul oficial afisat pe siteul producatorului. Cum este posibil sa vanda sub pretul producatorului?

Topic deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune ovidiu89 3 ani 8 raspunsuri 548 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 8 )

 1. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Poate fi o tactica de guerilla marketing. Ilegal nu cred ca e, depinde daca e specificat contractual. Acum ca e normal sau nu….

 2. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Cred ca faci o confuzie intre manufacturer’s suggested retail price (MSRP) si minimum advertised price (MAP). In EU nu cred ca exista regula unor intelegeri de genul MSRP care sa fie si puse in practica printr-un contract decat pe anumite nise. Discuta cu furnizorul, incearca sa aduci plusvaloare prin alte servicii suplimentare oferite clientului si vezi cum poti sa te diferentiezi pe piata.

 3. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  De curiozitate pe ce nisa? Nu cred sa existe nisa care sa nu existe concurent cu preturi de vanzare in care adaosul comercial sa die 1- 2%

 4. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Dar aici nu este vorba de o diferenta mica de pret , preturile sunt cu mult mai mici chiar si decat pe multe siteuri de afara. Ba chiar atat de mici incat te pune pe ganduri daca produsul respectiv este original

 5. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  ovidiu incearca sa fi mai explicit despre ce produse e vorba,daca vorbesti despre produse ca nikeuri unde producatoru vinde cu 500 si fakeurile sunt la 70lei e altceva.totusi exista si firme care au mai multe obiecte de activitate si pot sa iasa pe 0 sau minus cu o categorie pentru asi face reclama la celelalte.tine tot de marketing… Fi mai explicit.

 6. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Depinde de ce iti asumi contractual. Daca nu ai restrictii in acest sens, poti alege sau nu sa respecti pretul recomandat de producator. Dar intrebarea ta ma duce cu gandul la potentiale produse contrafacute.

 7. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Este interzis prin lege ca producatorul/importatorul sa iti impuna preturi, insa la noi se fac intelegeri, pe care daca nu le respecti, nu se intampla nimic, chiar nimic, nici macar marfa nu o sa-ti mai dea…

 8. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  posibil sa ia marfa fara acte (fara tva)si cu banii jos – discount suplimentar.

Raspunde la aceasta intrebare