Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Vaccinul COVID-19 a scazut actiunile Amazon, PayPal si Shopify

Luni, 9 noiembrie, actiunile companiilor e-commerce Amazon, Square, PayPal si Shopify au scazut cu 3,3%, 6,1%, 7,1%, respectiv 10,5%, pe fondul anuntului ca Pfizer si BioNTech au rezultate promitatoare apropo de un potential vaccin impotriva noului coronavirus, informeaza fool.com.

Pfizer si BioNTech au anuntat ca rezultatele studiului clinic arata ca BNT162b, un potential vaccin dezvoltat de ei, este eficient in 90% dintre cazuri, prevenind infectarea. Piata a reactionat prompt, iar investitorii au inceput sa-si vanda actiunile in companiile de retail online si plati digitale, in ideea in care vaccinul COVID-19 ar putea destabiliza dezvoltarea comertului electronic. Aceste actiuni vandute acum au crescut foarte bine in cursul acestui an, in care vanzarile cu amanuuntul s-au mutat masiv pe Internet: actiunie Amazon, PayPal, Shopify si Square crescusera cu 79%, 87%, 163%, respectiv 217%, de la finalul lui 2019 si pana acum.

Dar vanzarea acestor actiuni nu este neaparat o idee buna, spune sursa amintita: migrarea vanzarilor din retail pe canalele online si preferinta pentru tranzactiile digitale nu se vor opri, odata cu diminuarea impactului crizei COVID-19. Aceste tendinte sunt unele pe termen lung, care vor determina dezvoltarea Amazon, Square, PayPal si Shopify multi ani de acum inainte.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply