Urmarire conversii Adwords in 2performant (ca afiliat)

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Exista o posibilitate de înregistrat conversiile google adwords pentru campanii făcute în 2performant?
2performant are un articol legat de tema asta https://ro.2performant.com/blog/afiliere-prin-adwords/

Insă nu găsesc nicăieri, sa scrie, cum sa înregistrezi conversiile. Având în vedere ca promovarea se face la un site la care nu avem acces in google analytics ne este greu sa urmărim conversiile.

Eu ma gândesc ca în linkul promovat sau in opțiuni url sa putem băga date din campanii, astfel încât sa putem urmări conversiile. Insa in 2performant, la linkul care a generat comisionul, nu regasesc atributele bagate de mine in adwords.

Rezolvat 0
Marketing afiliat PPC & Adwords Sasha 4 ani 10 raspuns 2447 vizualizari 1

Răspunsuri ( 10 )

 1. Conversiile le vezi in 2p sub forma de comisioane 🙂 trebuie doar sa gasesti solutia de a personaliza url ul pentru a iti face statistica apoi “intersectezi” cu datele din 2p. Este nevoie de ceva programare, nu stiu daca exista o solutie exacta.

 2. In cazul de fata conversiile tale le vezi ca si vanzari din 2Performant si ca sa poti optimiza campaniile G-ADS ai putea importa conversiile tu in contul tau ca Google sa stie ce tip de oameni au convertit, iar in felul asta iti poti optimiza campania de G-ADS.

  Sper ca te-am ajutat 🙂 Succes!

 3. Da, a mers. Nu e chiar ce vroiam eu.
  Eu ma așteptam sa adaug etichete meta, atribute, din adwords si 2performant sa le preia sau sa le afiseze in link-ul comisionului generat. Mar ajuta mai mult, pentru ca imi pot defini mai multe variabil.
  Dar se pare ca 2performant nu stiu sa citeasca atributele definite din adwords.

  Multumesc

  • Iti spun 100% ca asta este cea mai buna si singura solutie :), momentan. Crede-ma ca utm-urile nu te-ar fi ajutat deloc, poate doar prin cookie-gclid ceva dar nici acolo ptr asta ar insemna sa stocheze mai multe informatii cei de la 2Performant catre advertiserul lor si de aici se complica situatia 🙂 ( ca sa monitorizeze conversia ).

   Ma bucur ca te-am ajutat! Succes!

 4. Salut,
  Intr-adevăr este nevoie să captezi acel clickID. Ca să nu îți prinzi urechile și să poți avea statistici interesante, dar și posibilitatea de a exporta un fișier cu conversiile și gclid-ul, îți recomand soluția folosită de afiliații profesioniști: un affiliate tracker.

  Aici un articol pe această temă: https://charlesngo.com/affiliate-trackers/

  Dacă ai nevoie de un script care să te ajute să imporți automat conversiile din 2Performant în tracker, îmi poți lăsa un mail la andrei.ionita@outlook.com

Lasă un răspuns

Browse