Marketing online – cum gasesc persoana competenta, remote, part-time pentru taskuri punctuale

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Compania noastra are nevoie sa externalizeze taskuri punctuale care cred ca ar putea fi catalogate ca marketing online. Daca gresesc, nu ma judecati prea aspru, pentru ca nu e domeniul meu de specialitate.
Iata cateva exemple:
– acum avem nevoie sa cream un cont Google Business si vrem sa fie completate toate informatiile posibile. Nu doar adresa si program de lucru, ci sa introduca produsele, serviciile oferite etc.
– in alta zi sa spunem ca avem nevoie ca aceasta persoana sa introduca detaliile despre toate serviciile noastre pe un nou forum cu care incepem sa colaboram.

Acestea sunt doar cateva exemple. Voiam sa ilustrez faptul ca avem nevoie de cineva versatil, destul de familiarizat(a) cu operatiuni “digitale” (de ex, sa poate edita o poza in Photoshop ca sa sa potriveasca noii platforme unde dorim sa postam atunci si sa poata incarca o poza la noi pe site la nevoie), sa poata executa taskuri pe care noi le vom descrie explicit.

Nu e nevoie sa fie angajat(a) full sau part time. Avem nevoie sa lucreze cu noi pe taskuri punctuale si sa vorbeasca romana (pentru contentul nostru in romana).

Iata acum si intrebarea mea: cum sa definim acest job si unde sa cautam aceasta persoana ? Si cum sa estimam volumul de munca pentru a calcula pretul corect ?

Deschis 0
Marketing Online PPC & Adwords Mihaela Grigore 3 ani 5 raspuns 917 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Buna Mihaela, in mare parte ceea ce vreti voi tine intr-adevar de zona de marketing digital – postari, administrare conturi PPC, social media etc.

  In functie de obiectivele si asteptarile voastre, trebuie sa gasiti o persoana calificata pentru taskurile astea, iar pretul va fi diferit in functie de nivelul lui de experienta, onorariul fiind pe ora lucrata in cazul tau (nu stiu daca vei gasi si alta modalitate de colaborare dat fiind faptul ca vei avea un task astazi, saptamana viitoare altul si tot asa). Ai mai putea incerca varianta cu plata unui fee pe luna in care sa intre niste minime actiuni si administrare, iar atunci cand se aduna si altele sa fie extra.

  Spor!

 2. Bună Mihaela,
  Dacă ai doar astfel de taskuri, nu cred că se merită să angajezi o persoană pe marketing.
  Personal, eu sunt angajat ca specialist marketing într-o companie mai măricică, dar nu demult mi-am făcut și o agenție tocmai deoarece aveam tot mai multe cerințe de acest gen de la diferite persoane (în principal creare campanii PPC pe Google/Facebook, texte și bannere de promovare) si vroiam să-i pot ajuta legal cu factură.
  Încearcă la o firmă de marketing mică din zona ta. Vor taxa undeva în jur de 100 lei/ora probabil (eu am 60 lei/oră tarif) și dacă le dai într-o lună 5 taskuri de câte 2 ore de ex, plătești 1000 lei. Pe când la un angajat, te vei apropia de vreo 3000 lei/lună cu toate taxele de pe el, asta dacă e începător și nu are pretenții salariale.
  Mult succes!

  Cu stimă,
  Vasile Ciornei

 3. Buna Mihaela,

  Din descriere pare ca job-ul se incadreaza la “Virtual assistant”, insa vei solicita diverse competente.
  Poti cauta astfel de personae pe grupurile de facebook (freelenacers, seo, marketing, etc) sau pe platforme de tipul Upwork.
  Estimarea de ore/ voluma de munca, va fi realizata de freelancer, voi puteti doar sa fiti sau nu de acord cu ea. Dupa cum zicea si Alex mai sus ai varianta de plata pe ora sau un fee lunar, care sa acopere un anumit numar de ore.

  Fiecare task va fi calculat in funcite de nevoile voastre (trebuie specificat clar ce anume credeti ca aveti nevoie si care sunt asteptarile voastre)

  Ptr un Profil de Google My Business un freelancer poate sa estimeze o zi de munca pentru configurare insa va poate recomanda si o “mentenanta” precum:
  -posturi saptamanale
  -raspuns la review-uri
  -activare mesagerie
  -raspuns la mesaje atunci cand ele apar
  -configurarea unui FAQ
  -etc
  Dupa ce ai primit aceste recomandari (daca le primesti) te decizi daca preferi sa le faca tot el sau va ocupati voi de aceste task-uri recurente.

  PS. Lucrez ca SEO & PPC Specialist si cred ca as putea sa te ajut cu astfel de task-uri, intr-un program part-time. Daca vrei sa discutam mai in detaliu, poti sa-mi dai un mail pe florin.gabriel@nemesis.ro sau ne putem auzi pe Skype (id: apophiseu).

 4. Bună ziua,

  Puteți posta aici:
  https://jobssup.com/
  https://www.ecomjobs.ro/ (e mai mult axat pe ecommerce, dar ar trebui să fie OK),

  în afară de canale clasice, eJobs/BestJobs.

  Ați putea încerca și să cautați grupuri de SEO / PPC pe LinkedIn / Facebook și să postați și acolo. Un grup pe care îl gestionez eu:
  https://www.facebook.com/groups/lumeaseoppc.ro/

  Legat de fișa postului și anunț angajare, sugestia mea este să vă uitați pe anunțuri similare.

 5. Acest raspuns a fost editat.

  Buna,

  Revin cu un update dupa ceva vreme, poate ajuta pe altcineva ca noi, care se loveste de aceste probleme.

  Am experimentat o platforma de servicii de genul asta intre timp: Fiverr. Si feedbackul meu e ca e extrem de greu sa dam peste cineva decent acolo.

  Incepand de la cititul cerintelor (extrem de multi aplica pe un job si nu citesc cerintele) si pana la executie (cam toti executa slab, adica ii corectam de cate 2-3 ori). Joburile pe care le-am postat au fost fie mici modificari pe site (WordPress, basic, de genul sa adauge un pop up cu un anumit look care sa fie afisat doar pentru anumite tari) sau sa adauge postari. Pentru adaugat postari le-am facut tutorial si scris si video, ca sa fim siguri ca stiu ce au de facut (de ex, sa completeze alt si desc cand incarca o poza). Tutorial pentru taskuri basic, step by step. Chiar si asa, chit ca ii corectam de 2 ori cand ziceau ca e gata job-ul, tot imi mai ramanea ceva de corectat dupa ce acceptam proiectul, ca sa nu mai pierdem timpul cu ei.

  Din cei cu care am lucrat, nimeni n-a putut sa-mi estimeze numarul de ora pana acum. Toti m-au intrebat cat vreau sa platesc si am guesstimat eu pretul corect.

  Deci, experienta cu Fiverr: horror, muulti oameni incompetenti, mult timp pierdut cu screeningul, cand ne scriau, ca sa-i cernem si sa ajungem la cineva cat de cat capabil de niste taskuri basic.

  Pe freelancer.com, tot horror. Acolo am postat cateva joburi si am fost asediati de oameni care n-au citit descrierea. Aproape toti scriau gresit in engleza sau nu formulau logic o propozitie (de ex: “I have read and completely understand your requirements, tell me what do you need”).

  O sa incercam si UpWork acum.

  Pe https://jobssup.com/ si https://www.ecomjobs.ro/ nu au recenzii oamenii / firmele. Deci nu avem dupa ce sa-i alegem, din pacate. Si din experienta cu Fiverr si UpWork, toata lumea aplica la orice, cand ii intrebi daca pot sa faca spun ca da, la executie stai si pierzi timpul sa-i corectezi de mai multe ori. Deci neaparat primul layer de filtrare trebuie sa fie recenziile. Chiar si asa, multi scapa usor cu recenzii bune. Chiar si noi ne-am jenat sa dam nota mica unor oameni care erau vadit incapabili de jobul la care au aplicat.

  Poate exista si altceva, platforme unde sunt filtrati mai bine, mai cautam. Revin cu detalii daca gasesc solutii mai bune.

Lasă un răspuns

Browse