Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Top 1.000 retaileri europeni: la ce capitole sta mai bine Romania, fata de media europeana

Cumparatorii europeni prefera platformele de tip marketplace: acestea reprezinta 26% dintre cei mai mari 1.000 de vanzatori cu amanuntul din Europa, dar atrag 42% din traficul web, noteaza internetretailing.net, citand un raport recent. Raportul „RetailX Europe Top1000 360°” a analizat 30 de state membre ale Zonei Economice Europene, plus Marea Britanie si Elvetia, axandu-se pe cei mai mari 1.000 de retaileri de aici.

Amazon este cel mai mare beneficiar al traficului sus amintit: primeste 20% din traficul efectuat de consumatorii europeni. Gigantul e-commerce american vinde in 9 piete europene, unde are platforme locale: Belgia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Spania, Suedia si Tarile de Jos. Pe locul 2 se plaseaza eBay (cu 8%), urmat de AliExpress (5%), Allegro (3%), Zalando (2%), Etsy si Shein (1% fiecare).

Raportul amintit a analizat si Romania si noteaza ca Facebook Checkout (14% dinte retailerii din top 1.000 isi pot folosi datele din Facebook pentru a face achizitii online) este cea mai populara metoda de plata online in Malta (30%), Cipru (28%), Portugalia si Romania (ambele cu 24%). In plus, tara noastra este pe primul loc la capitolul retaileri care indica online daca un anumit produs este in stoc intr-un magazin fizic local, cu 38% (media europeana este de 34%, iar cel mai mic procent se inregistreaza in Islanda – 10%).

Ridicarea in aceeasi zi a unei comenzi digitale este ceva extrem de comun in Suedia (12% dintre retaileri o ofera) si Romania (11%), in timp ce in Letonia, Liechtenstein, Malta, Croatia sau Cipru mai putin de 1% ofera acest serviciu; media europeana este de 9%. Cat despre optiunea de a ridica o comanda dintr-un locker, aceasta e oferita de 13% dintre vanzatorii cu amanuntul europeni, cele mai mari procente inregistrandu-se in Polonia (31%) si Romania (20%).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply