Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Costco.com vinde aur online, in valoare de 100-200 milioane $/luna

Costco.com a vandut online aur de 24 de carate in valoare de peste 100 de milioane $, in primul trimestru al acestui an fiscal (septembrie-noiembrie 2023). Iar in prezent vinde de doua ori mai mult, in fiecare luna, estimeaza analistii Wells Fargo, citati de cnbc.com.

Vanzarile metalului pretios merg extrem de bine, la americani: lingourile de 31 g se epuizeaza in cateva ore de la incarcarea stocului pe platforma, explica retailerul in septembrie anul trecut, la o luna de cand dadea startul acestei initiative e-commerce. Doar clientii cu card Costco pot achizitiona produsul si limita este de 2 lingouri/persoana.

Pretul aurului variaza pe platforma, dar este (in general) cu 2% mai mare decat pretul spot al acestuia. Pe piata americana, un gram de aur se vinde cu 76 $ (deci 31 g de aur valoreaza in prezent 2.355 $). Valoarea metalului pretios a crescut cu peste 13%, in 2024, din cauza inflatiei (care a inceput sa creasca inca din 2022) si a temerilor pe care le au investitorii apropo de deteriorarea situatiei fiscale din Statele Unite – probabil, anul acesta guvernul va avea un deficit de 2 trilioane $ si o datorie de peste 34,6 trilioane $!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply