Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In ultimii 5 ani, Amazon Europe a investit 700 milioane € in robotica si AI

Gigantul e-commerce Amazon a investit peste 700 de milioane € in operatiunile sale europene, in ultimii 5 ani (inclusiv 2024), pentru a face livrari mai eficiente si a avea angajati mai multumiti, anunta aboutamazon.eu. Compania americana a dezvoltat si testat tehnologii noi, prin intermediul departamentului sau de inovatii din Italia (Innovation Lab). Acest laborator a fost infiintat in 2017 si deserveste echipa globala Mechatronics & Sustainable Packaging.

Pana la final de 2024, Innovation Lab va fi responsabil de instalarea a peste 1.000 de tehnologii AI si robotizate, in reteaua europeana de centre de fulfilment marca Amazon (de exemplu, vehicule ghidate automat, dispozitive de mutat paletii, de sortat si etichetat produsele). In plus, anul acesta, gigantul online va deschide portile acestui laborator, oferind clientilor, elevilor si tuturor celor interesati sansa de a pasi in culise si a descoperi cum sunt create aceste inovatii.

„Suntem mandri sa deschidem portile laboratorului nostru, nu numai ca un centru de inovatie pentru Amazon, ci si pentru a incuraja clientii, scolile si start-upurile sa fie inspirate si sa invete despre potentialul tehnologiilor de a crea o munca mai buna si mai sigura, pe viitor”, a transmis Stefano La Rovere (Director of Global Robotics, Mechatronics and Sustainable Packaging, Amazon). In 2024, Amazon va introduce 120 de noi tehnologii automatizate in reteaua sa europeana de fulfilment.

„In ultimii 5 ani, deci pana la sfarsitul anului 2024, vom fi investit peste 700 de milioane € in implementarea a peste 1.000 de sisteme robotice in reteaua noastra europeana de centre de fulfilment. In plus, introducerea de noi tehnologii (in ultimii 10 ani) a creat 50.000 de noi locuri de munca, in cadrul operatiunilor noastre din Europa. Laboratorul gazduieste o echipa diversa si internationala de ingineri si oameni de stiinta, dedicata gasirii de modalitati inovatoare de a imbunatati sarcinile de zi cu zi pentru angajatii nostri, de a le oferi un loc de munca mai sigur, ocupandu-ne in acelasi timp de multumirea clientilor nostri”, a mai transmis acesta.

Acest Innovation Lab a contribuit din plin la eficientizarea livrarilor coletelor Amazon: anul trecut, a avut cele mai rapide livrari de pana acum, pentru abonatii Prime, la nivel global – peste 7 miliarde de produse au ajuns la destinatie in aceeasi sau a doua zi, dintre care peste 2 miliarde doar in Europa!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply