alipay_wirecard

Providerul de servicii de plata online Alipay (companie afiliata grupului chinez Alibaba), si-a anuntat parteneriatul cu 1 serviciu de plata si 3 banci europene. Scopul? Extinderea pe vechiul continent si tintirea clientilor chinezi care calatoresc aici, informeaza cnbc.com. Ant Financial Services a batut palma cu BNP Paribas, Barclays, UniCredit si SIX Payment Services, ceea ce inseamna – a transmis compania – ca acum inca 930.000 de comercianti pot incepe sa accepte sistemul lor de plata, daca vor.

Alipay este cel mai mare sistem de plata din China: are un numar de 450 de milioane de utilizatori activi si proceseaza 170 de milioane de tranzactii pe zi. Chinezii folosesc acest sistem de plata zilnic, pentru a plati online si in magazinele traditionale, bunuri si servicii de tot felul: de la o masa in oras, la imbracaminte si drumuri cu taxi-ul.

Parteneriatul cu BNP Paribas faciliteaza extinderea Alipay in Franta, cel cu Barclays – in Marea Britanie, UniCredit – in Italia si cel cu SIX Payment Services – in intreaga Europa. Primul pas facut de serviciul de plata chinez pe continentul nostru a fost in octombrie 2015, mai scrie sursa citata, cand intra in Germania. Si de atunci isi pregateste expansiunea mondiala, despre care ecompedia.ro scria aici. Acum, serviciul de plata e disponibil in celebru magazin londonez Harrods si la aeroportul din Munchen, compania laudandu-se ca reteaua externa Chinei include aproape 100.000 de retaileri, in 70 de tari si regiuni (la finele celui de-al treilea trimestru din 2016).

World Travel & Tourism Council noteaza ca turistii chinezi au cheltuit peste hotare 215 miliarde $ anul trecut, cu 53% mai mult decat in 2014, deci compania are toate motivele sa spere ca anul acesta aplicatia ei va fi aleasa de acestia pentru a-si goli buzunarele in concedii. 

„In ceea ce priveste Europa, am vrea ca initial sa prezentam Alipay ca un produs global, cu utilizatori globali. Vom face asta pas cu pas. Acum, ne concentram mult pe Asia, cu un parteneriat cu PayTm in India... vom extinde acest serviciu in Asia, apoi vom privi spre Europa si SUA”, a spus Douglas Feagin (seful operatiunilor internationale ale Ant Financial), pentru CNBC. Start-up-ul indian PayTm a primit o investitie de 680 milioane $ din partea Alibaba si Ant Financial, anul trecut.

Daca ti se pare interesant te rugam sa dai un share. Multumim :)