Site-ul (e-commerce) nu este indexat de Google

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Am finalizat siteul www.ambalare-depozitare.ro de cateva saptamani si inca nu a fost indexata nici o pagina de catre Google! Folosim o tema prestashop 1.4.8
Care credeti ca este cauza?

Multumesc.

Deschis 1
SEO Burcea Mihai 10 ani 17 raspuns 3189 vizualizari 0

Răspunsuri ( 17 )

 1. verifica robots.txt si .htaccess sa nu fie blocati spiderii

 2. Buna ziua,
  Intai de toate trebuie sa stiti ca din cele precizate de Google, nu este stabilit un termen in care ar trebui sa inceapa indexarea.
  Exista totusi cateva metode/setari care de obicei grabesc procesul de indexare.
  Ar trebui sa va creeati un cont pe Google Webmaster Tools.
  Dupa ce adaugati si confirmati site-ul Dvs. ar fi bine sa faceti un fisier robots.txt (in notepad) care sa contina textul:
  User-agent: *
  Disallow:
  Dupa ce salvati acest fisier, trebuie sa il uploadati pe server in radacina site-ului (directorul public_html de obicei). Acest fisier ii indica lui Google mai clar ca are voie sa indexeze acest fisier. Am verificat pe site-ul Dvs. si nu este blocat accesul robotilor spre indexare.

  Tot in contul de Webmaster Tools, puteti incarca un sitemap, adica un fisier XML care sa contina toate link-urile de pe site si prioritatea lor la indexare, acest fisier il ajuta pe Google sa indexeze exact ceea ce dorim.

  In meniul Webmaster Tools puteti merge la Sanatate > Preluare ca Google si apoi sa apasati pe butonul de Preluati, fara sa mai completati altceva.

  Separat de Google Webmaster Tools, puteti si ar fi bine sa faceti submit si aici: http://www.google.com/intl/ro/add_url.html

  Daca in 2-3 zile dupa ce efectuati aceste modificari/setari nu se indexeaza site-ul Dvs. trebuie deschis un tichet la Google privind aceasta problema.

 3. Va multumesc pentru raspunsuri si indrumari!

 4. E timpul sa aduci si linkuri spre el… Ai lansat comunicatele de presa cu link pe anchor text?

 5. Facand doar seo de peste 8 ani, cam stiu ce ajuta si ce nu.
  Daca stai strict dupa specificatiile google ajungi la sapa de cauciuc.
  Extra info: clientii mei nu au fost niciodata afectati de panda, pinguni… alte oratanii, in timp ce gasim tone de materiale cu tenta dramatica pe tema “fenomenului pinguin”.
  Sa fim seriosi si sa vobim pe cifre:)

 6. Nu vad ce legatura are autentificarea cu indexarea. Google poate indexa fain frumos un site si fara coduri de autentificare in el (ma bazez pe statistici on server).

  Are nevoie de linkuri si atat.

 7. In 4 zile Mihai e indexat. Are nevoie doar de un link pe o pagina indexata, fara vreo trimitere in webmaster tools, analytics… sau alte minuni. Google indexeaza tot, inclusiv ce nu trebuie.
  Sa termin putin cu muncile si ii pun un post pe blogul meu.

  Daca urma ca si procedura fireasca lansarea noului website prin comunicate de presa, era deja indexat.

  @Burcea Mihai: cafeaua sa fie rece.

 8. Update 21 mai ora, 00:57: Ai deja 19 pagini indexate in google (inainte sa pun postul). In bing inca nimic. E doar o chestiune de timp. Daca ai timp, pune si acolo fisierele de autentificare cerute de ei. Bing webmaster tools s-a dezvoltat frumos.
  Idem si la Alexa.
  Spor

 9. Multumesc sorin, trimite-mi si mie linkul dupa ce postezi.

 10. http://sorin-frumuseanu.blogspot.ro/2013/05/iar-prestashop.html
  Nu e nevoie de multumiri, deja era indexat. Am ales anchor “ambalaje” care parea cel mai relevant.
  Atatea discutii pt o banala indexare… 🙂 Daca e fierbinte, cafea cu doua cuburi de gheata.
  Inca nu esti indexat de bing (sau yahoo, e acelasi lucru) dar si aici e doar o chestiune de timp.
  Succes

 11. E suficient sa aiba un link pe un site indexat deja. Robotul isi face treaba singur.

 12. Am si eu un site de ceva timp( 6 ani) si pare ciudat dar google nu vrea sa-l indexeze in totalitate. Am schimbat mai de curand sitemap.xml si din webmasters in la sectiunea sitemap spune :”
  When we tested a sample of the URLs from your Sitemap, we found that some URLs were not accessible to Googlebot due to network timeouts. If this problem persists, please check the network availability of your DNS and web servers. All accessible URLs will still be submitted”
  O alta probleme: am in jur de 100 de vizitatori diferiti zilnic si nu mai vrea creste .Maxim am avut 160. Iar de 1300 de impresions nu vrea sa treaca nici in ruptul capului..
  Multumesc anticipat
  P.S.iar in yahoo si in alte motoare nu ete indexat deloc!?

 13. Ar fi bine sa pui o intrebare noua cu problema ta.. e cel mai bine. LT.

 14. 1. Nu ai nevoie de sitemap. Posibil sa ai pagini fara content.
  2. Cu ce servicii monitorizezi site uptime?
  3. Numarul de vizitatori e dat de regula de expresiile pe care esti pozitionat cel mai bine in google: daca nu sunt au numar mari de cautari, automat nici vizite.
  4. Bing/yahoo: putin probabil dupa 6 ani.
  Spor
  ps: Cum spune Liviu, incearca o intrbare noua, eventual cu mai multe detalii.

 15. 1.pai google dupa ce da mesajul care vi l-am spus da exemplu pagina http://www.bio-sanatate.com/Ateroscleroza.html, ceea ce exista….Intr-adevar, am unele pagini cu denumire lunga(pt a fi gasit dupa cuvintele care se gasesc in link) dar nu vad care ar fi problema…am mai vazut astfel de site-uri si sunt bine cotate de google..
  2.Sa fie oare de la generarearea sitemapu-lui pentru ca eu am facut schimbari in sitemapul vehi schimband doar denumirea paginii .de ex. din http://www.bio-sanatate.comAC-Zymes-probiotic-Calivita-FL0064.html am pus http://www.bio-sanatate.com/CaliVita/produse-CaliVita/AC-Zymes-probiotic-Calivita-FL0064.html
  3. monitorizez sitelul cu analitycs si webmasters de la google

 16. Daca ai pune o intrebare noua, ai avea sanse mai mari de raspuns, spor!

 17. Se declara in webmaster tools ambele versiuni (www si non www), apoi versiunea indicata: upload fisier de autentificare specificat acolo. In webmaster se da “verifica fisierul incarcat” si gata.

  Daca tot se face asta, recomand upload fisier autentificare si pt bing webmaster tools.

Lasă un răspuns

Browse