Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

4 companii din China detin 44% din e-commerce-ul global (raport)

Spatiul comertului electronic (care valora 3,4 trilioane $, la nivel global, in 2019) este controlat de companiile chinezesti, noteaza forbes.com, citand raportul „Activate Technology & Media Outlook 2021”. Astfel, 58% din e-commerce-ul global este concentrat in 6 companii, iar 4 companii din China (tara unde vanzarile cu amanuntul sunt mult mai digitalizate decat in Europa sau America de Nord) detin un procent de 44%! Cele mai mari 6 companii e-commerce (in functie de „felia” de piata detinuta) sunt: Taobao.com (15%), TMall.com (14%), Amazon (13%), JD.com (9%), Pinduoduo (4%) si eBay (3%). Majoritatea veniturilor acestora vine din vanzarile pe marketplace si nu din vanzari directe intre retaileri si cumparatori.

In jur de 5% din piata globala e-commerce este detinuta de un grup de mic de companii mari (Rakuten, Walmart, VIP.com, Sunning.com, Apple si Shopee), iar restul de 37% se imparte intre mii de alte brand-uri si retaileri.

Printre tendintele identificate de raport se numara faptul ca platformele de tip marketplace si cumparaturile alimentare facute pe Internet vor egaliza piata e-commerce, in timp ce consumatorii isi vor extinde destinatiile digitale de shopping, pentru a include retaileri noi. E-commerce-ul s-a dezvoltat in 5 luni cat in 5 ani, din cauza pandemiei COVID-19, noteaza raportul: in SUA, de exemplu, comertul electronic se dezvolta intr-un ritm de circa 15% pe an, dar in 2020 cresterea a fost de 32%!

Iar la nivel mondial, pana in 2024, e-commerce-ul se va dubla, ajungand sa valoreze 6,5 trilioane $. Interesant este ca rata de crestere a vanzarilor online va fi mai mare decat rata de crestere a retail-ului fizic (care va ajunge la 21,4 trilioane $, in 2024, de la 18,5 trilioane $, anul acesta), dar acesta va ramane in continuare mai mare decat vanzarile pe Internet si pe mobile. In 2020, e-commerce-ul va reprezenta 18% din totalul vanzarilor cu amanuntul si 23%, in 2024.

Leave a reply