RON, EUR sau USD ca moneda in Google Analytics pentru un magazin online romanesc?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Azi am descoperit ca in Analytics se poate folosi moneda „RON” pentru magazinele online si ma bucur ca Google ne arata ca ii pasa si de „contabilii” din online-ul romanesc. Ma intreb ce probleme pot aparea daca schimb in RON contul magazinului care acum este in USD/EUR? Stiu ca e vorba doar de un simbol afisat langa cifra respectiva si ca nu se „converteste” nimic, cel putin nu in Analytics, dar ma intreb daca nu cumva pot sa apara alte implicatii, eventual cu alte servicii legate la contul de web analytics

Rezolvat 0
Web analytics basics Bogdan Uta 11 ani 3 raspuns 1625 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

  0
  2013-04-03T22:22:59+03:00

  Pe scurt, nu influenteaza schimbarea monezii de lucru din GA in alta parte.

  Mai lung putin: prin ecommerce tracking tu dai catre GA o valoare numerica mai putin moneda, si nu e important ce moneda afiseaza GA in raport.

  Ce este cu adevarat important e urmatorul lucru: pentru ca ai un magazin online romanesc, presupun ca vinzi produse care au costul afisat in lei, facturezi in lei, deci numarul care reprezinta valoarea comenzii care pleaca catre serverul GA este valoarea in LEI a comenzii respective.

  Exista (dar acum nu mai e singurul, revin cu explicatii alta data, cu alta ocazie) un singur raport nativ in GA care face un calcul de ROI, cel de la Advertising, de la Adwords. Daca vei trimite catre GA valoarea comenzilor in LEI si in adwords ai contul in dolari, acolo vei compara mere cu pere, si nu vei avea un raport corect. Acesta e singurul punct sensibil legat de monezile cu care lucrezi in cele 2 conturi.

  Este bine sa ai in GA moneda leu/ron, acum ca se poate.
  Este mai mult decat indicat sa ai contul de adwords in lei.

  Dar revenind la intrebarea ta Bogdan, nu conteaza daca vei schimba moneda din GA. Se schimba afisarea si atat.

  PS. Nu am studiat inca implicatiile schimbarii monezii in GUA, Google Universal Analytics. Dar nu cred sa fie vreo problema nici acolo. Insa, nelucrand prea mult cu versiunea respectiva nu ma pot pronunta ferm. Pe versiunea clasica de GA insa nu sunt probleme la schimbarea monezii. Va puteti juca cu ea oricum vreti.

  Cel mai bun răspuns
 1. In urma discutiei noastre de la Scoala de vara GPeC 2016 in care mi-ai atras atentia intre altele la faptul ca am valoarea media a vanzarilor cam mica. Am verificat si se pare ca fenomenul e legat de discutia de mai sus. In exemplul meu pana sa schimb platforma cum ziceai si tu trimiteam doar cifrele din comanda si nu ma interesa daca e afisat in RON sau USD. Dupa schimbare, platforma se pare ca trimite implicit si moneda de baza din setarile ei si asa ca m-am trezit (m-ai trezit) cu toti indicatorii legati de bani exprimati in USD (transformati in USD) ex. 9.9ron imi arata in GA 2.5USD. Sapand in documentatia de la GA s-a confirmat: support.google.com/analytics/answer/6205902?hl=en (vezi sectiunea: Using local currencies)

  0
  2016-08-30T16:46:52+03:00

  La tine platforma de ecommerce face un calcul nu musai GA-ul, desi, daca platforma trimite o moneda si nu corespunde cu cea din GA, atunci se intampla ce povestesti tu, sper sa reparit repede aceasta mica problema.

Lasă un răspuns

Browse