Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romanii pot plati folosind criptomoneda eGold, la comerciantii parteneri NETOPIA Payments

NETOPIA Payments anunta – intr-un comunicat de presa – ca romanii vor putea sa faca plati cu eGold (criptomoneda blockchain-ului Elrond), la cei 30.000 de comercianti parteneri, incepand de pe 1 martie 2021. Intr-o prima etapa, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Astfel, cei circa 30.000 de comercianti parteneri ai celui mai utilizat procesator de plati electronice din Romania vor putea accepta eGold ca metoda de plata, optand pentru acest beneficiu direct in platforma.

Potrivit companiei, decontarea sumelor incasate in eGold se va face in lei. Conversia din EGLD in RON se face automat in reteaua NETOPIA Payments, rezultand tranzactii mai rapide, sigure si la costuri reduse, atat pentru cei care accepta plata in eGold, cat si pentru cei care platesc folosind criptomoneda retelei Elrond. Ulterior, cele doua companii vizeaza extinderea integrarii, pentru a putea acoperi si alte sisteme de plati, inclusiv cele la comerciantii din offline echipati cu sisteme de plata compatibile. Orice magazin online din Romania poate sa accepte plata cu eGold, semnand un contract de procesare cu NETOPIA Payments. Procedura de inrolare este rapida si usoara: fiecare comerciant trebuie sa se inregistreze cu datele firmei in platforma si sa integreze modulul de plata in website-ul sau.

„Inca de la inceputul activitatii noastre ne-am pozitionat ca un promotor al inovatiei in ceea ce priveste platile, NETOPIA Payments fiind singurul procesator care permite plata cu criptomonede inca din 2015. Suntem extrem de incantati sa vedem evolutia tehnologiei blockchain, pana in punctul in care partenerul nostru Elrond poate permite mai multe tranzactii simultan decat toate celelalte canale traditionale la un loc, la o viteza mai mare si costuri mai mici. Prin urmare, integrarea optiunii de plata cu eGold a venit firesc, lucru care ne permite sa ramanem in avangarda tehnologiilor de plata si sa le oferim clientilor servicii mai eficiente”, explica Antonio Eram (foto, CEO NETOPIA Payments).

Elrond Network este o companie cu know-how romanesc, care dezvolta tehnologie blockchain de 1.000 de ori mai rapida si mai eficienta decat implementarile actuale. Luna trecuta, compania locala a lansat aplicatia Maiar, un portofel digital care faciliteaza adoptia monedei eGold. Aplicatia foloseste blockchain-ul Elrond, prin care se pot face peste 100.000 de plati/secunda. Parteneriatul cu NETOPIA Payments reprezinta prima integrare dintre Elrond si un procesator de plati, fiind un pas important pentru tehnologia blockchain romaneasca.

„Peste 100.000 de romani au descarcat aplicatia Maiar si majoritatea detin deja si eGold. Atat ei, cat si ceilalti membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare si costurile scazute ale tehnologiei blockchain, in viata de zi cu zi. Integrarea cu NETOPIA este un prim pas important spre crearea unei retele globale de plati care foloseste tehnologia Elrond”, transmite Beniamin Mincu (CEO Elrond).

Leave a reply