Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romania: proiect-pilot Visa de plata in rate, in magazinele fizice&online

Visa anunta – intr-un comunicat de presa citat de nocash.roca „detinatorii de carduri Visa din Romania vor fi primii din Europa care vor beneficia de noua solutie oferita de Visa institutiilor financiare si comerciantilor”: plata in rate, cu un card de credit, la cumparaturile in magazinele fizice sau virtuale. Detinatorii de carduri isi pot alege numarul de rate direct la casa sau in momentul finalizarii checkout-ului comenzii online, iar bancile emitente de carduri Visa pot oferi acest serviciu prin intermediul retelei Visa, fara a fi nevoie sa-si dezvolte propria infrastructura.

Potrivit datelor Bancii Nationale, valoarea platilor folosind un card de credit a crescut cu 80% in ultimii 3 ani, in tara noastra, ajungand pana la 12 miliarde lei in 2018 (si 200.000 de tranzactii/zi). In primul semestru din 2019, cresterea YoY a fost de 20%. „In cadrul etapei pilot, detinatorii de carduri ING Bank vor putea plati in rate in magazinele fizice ALTEX si online la eMAG. Participarea comerciantilor la program este facilitata de PayU, Alpha Bank si UniCredit Bank”, mai transmite comunicatul amintit.

„Un studiu derulat de Visa printre consumatorii romani («Understanding Credit Cards usage in order to reveal choice drivers», realizat de Kantar Millward Brown, in 2018 – n.r.) a aratat ca plata in rate este un criteriu major, cand vorbim de cumparaturi. Am dezvoltat solutia de plata in rate la cheie pentru a permite comerciantilor si emitentilor de carduri de credit sa ofere aceasta functionalitate fara sa fie nevoiti sa aloce resurse considerabile de timp si bani pentru dezvoltarea unei infrastructuri de la zero. Totodata, comerciantii care integreaza solutia vor putea sa ofere consumatorilor un mod sigur si rapid de a plati in rate, ceea ce va creste vanzarile si satisfactia clientilor”, transmite Catalin Cretu (Director General Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta). Anul viitor, compania planuieste sa extinda proiectul-pilot la nivel global.

Leave a reply