Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Romania: portofelul digital phyre, 50.000 de useri pana la final de an

Lansata in 2016, in Bulgaria, extinsa in Marea Britanie si aparuta si in tara noastra in decembrie 2018, aplicatia phyre (creata de Paynetics) este un portofel digital, care permite plata cu telefonul mobil, transferul catre alti utilizatori, administrarea cardurilor de fidelitate ale diversilor comercianti, acces la cataloage electronice si comandarea unui card Mastercard fizic/virtual. Pana la finalul lui 2019, compania Paynetics isi propune sa ajunga la 50.000 de utilizatori in Romania, citim pe wall-street.ro.

„Mizam pe parteneriatele cu comerciantii, deoarece vrem sa combinam in aceeasi aplicatie zona de scheme de fidelitate a comerciantilor cu zona de plati, creand astfel o punte intre comerciant si consumator”, a explicat Traian Baicu (foto, CEO phyre Romania) pentru sursa amintita.

Nou-lansatul phyre este singurul start-up FinTech prezent in Romania care ofera plata cu telefonul mobil si a fost lansat in parteneriat cu Mastercard (care a dezvoltat tehnologia din spatele platii mobile – MDES/Mastercard Digital Enablement Service). Momentan, 3.000 de romani utilizeaza phyre, media fiind de 4 carduri de fidelitate incarcate in aplicatie. De anul acesta, app-ul va avea optiuni noi: cashback, transfer bancar, plata facturilor. Primul an de utilizare este gratuit, ulterior aplicatia phyre percepand un cost lunar de 5 lei.

Cu acelasi Mastercard mai au parteneriate si alte 2 startup-uri FinTech din Romania: Pago (pentru plata tuturor facturilor) si Volt (care permite transferul de bani din si catre orice card bancar emis in tara noastra).

Raspunde la aceasta intrebare