Revanzare produse cumparate pe persoana fizica
RaporteazaPlease briefly explain why you feel this question should be reported .
Am descoperit o pasiune personala si m-am gandit sa profit de aceasta pasiune. Urmaresc reducerile din diferite magazine si stiu perioada cand sunt reduceri, cunosc magazinele care au stocuri mari si vand uneori produsele cu reduceri de pana la 70%. De exemplu, astazi i-am cumparat prietenei mele un rucsac auriu din piele naturala cu 5 euro, redus de la 25 de euro. Un astfel de rucsac costa in Romania undeva intre 75-200 lei. M-am gandit sa cumpar o cantitate mai mare, dar si alte produse, iar mai departe sa le revand in tara, intr-un magazin online. Problema este urmatoarea. Firma pot sa o fac rapid, am loc pentru sediu social, spatiu de depozitare si un buget de inceput, dar si cunostinte despre marketing si ecommerce. Ceea ce nu stiu este legat de aspectul revanzarii produselor.
Am voie sa le revand?
Daca nu am factura pentru produsele respective ci doar bon fiscal, cum adaug produsele in firma?
Daca un produs are eticheta originala, eu pot sa o schimb cu o eticheta proprie a magazinului meu?
Răspunsuri ( 5 )
Buna ziua,
1. Toate produsele se cumpara pe firma ca sa fie vandute de pe firma, cu factura.
2. Magazinul permite revanzarea? Sunt magazine care nu permit.
3. Sa schimbati eticheta? De ce?
Va trebuie un jurist si un contabil bun.
O zi buna,
Buna Alin,
In ce priveste aspectele contabile ale intrebarii:
Pentru a putea conduce contabilitatea si a reflecta corect tranzactiile, veti avea nevoie de documentele de achizitie pe firma (factura). De cele mai multe ori magazinele online genereaza automat si factura, pe care vor fi trecute datele firmei, asa cum le veti seta la deschiderea contului online. Daca nu se intampla acest lucru, se poate solicita emiterea ei.
Pe de alta parte, daca efectuati achizitiile direct din magazinul fizic, este cel mai probabil ca veti primi bon fiscal. Puteti incerca sa solicitati si emiterea facturii, fiindca acest lucru acopera cel mai bine cerintele de inregistrare in contabilitate.
Legea contabilitatii 82/1991 prevede la art. 6 alin. (1) si (2) ca orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ. Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz.
Normele de intocmire si utilizare ale documentelor financiar contabile aprobate prin OMFP 2634/2015 prevad ca operatiunile economico-financiare sunt consemnate in momentul efectuarii lor, in documente justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate.
Documentele justificative trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente principale: denumirea documentului; denumirea/numele si prenumele si, dupa caz, sediul persoanei juridice/adresa persoanei fizice care intocmeste documentul; numarul documentului si data intocmirii acestuia; mentionarea partilor care participa la efectuarea operatiunii economico-financiare (cand este cazul); continutul operatiunii economico-financiare si, atunci cand este necesar, temeiul legal al efectuarii acesteia; datele cantitative si valorice aferente operatiunii economico-financiare efectuate, dupa caz; numele si prenumele, precum si semnaturile persoanelor care raspund de efectuarea operatiunii economico-financiare.In cuprinsul oricarui document emis de catre o entitate trebuie sa se mentioneze si elementele prevazute de legislatia in domeniu, respectiv forma juridica, codul de identificare fiscala si capitalul social, dupa caz.
Documentele care stau la baza inregistrarilor in contabilitate pot dobandi calitatea de document justificativ numai in conditiile in care contin toate informatiile cerute de normele legale, asa cum am aratat mai sus.
Avand in vedere toate aceste lucruri, consideram ca se pot inregistra in gestiune intrari in baza bonurilor fiscale in conditiile in care achizitiile de bunuri se pot justifica prin alte documente (ordin deplasare, decont cheltuieli, NIR), insa consideram ca acest mod de lucru ar trebui sa fie o mai degraba exceptie, decat modul curent de lucru.
Odata achizitionate pe firma, produsele pot fi revandute fara restrictii.
In privinta etichetarii, este bine sa obtineti un sfat juridic.
Sper ca informatiile de mai sus sa iti fie de folos.
O zi frumoasa
Mircea Capatina
https://www.smartbill.ro/
Salut. Faptul că cumperi produse de brand mare la reducere de undeva și apoi le revinzi nu este chiar ok, fiindcă poți avea probleme cu brand-ul, în plus este foarte greu să te înțelegi cu ei ca să obții permisiunea de a le vinde produsele. Cel mai ok, ar fi să găsești un producător mai mic cu care să te înțelegi, el îți trimete produsele angro și la un preț mai mic, apoi tu le revinzi. Poți găsi furnizori aici http://got.by/2f5tq1 dacă te înțelegi cu furnizorul poți să câștigi bine!!!
Baftă.
In Romania poți să faci liniștit orice.
Cat timp plătești taxe, nu ai probleme. Doar să nu te dea in judecată
Daca o face atunci faci o firma noua și continui activitatea. S-ar putea oricum sa nu câștige procesul cu tine dar nu contează.
Cat timp ai cumpărat legal și nu sunt false, le poți vinde liniștit.
Și dacă vrei să fii și mai liniștit, nu-ți fa deloc firma și chiar că nu e nicio instituție să te „pedepsească”. Cat timp nu vinzi falsuri nu ai griji.
Buna ziua.
Cine ma poate ajuta cu un raspuns…. Pot revinde produse alimentare inafara UE? Practic sa ma duc la distribuitori sau direct producatori , sa cumpar alimente ( ulei , zahar, faina) si sa le vand ( cu un adaos ) unor tari din afara uniuni europene cu care pot incheia contracte? Daca da, ce trebuie sa fac? Sa infiintez un SRL? Pot de pe persoana fizica? Ce acte imi trebuiesc? Va multumesc!