Retur licenta Windows

Intrebare

Buna ziua,
Am cumparat un laptop + un cd cu Windows 8.1, comanda on-line, achizitie facuta pe firma. Dupa instalarea programului am intampinat o problema in utilizarea lui, prin faptul ca nu pot conecta laptopul la domeniul din cauza acestui sistem de operare.
A doua zi am incercat sa returnez softul dar mi s-a respins cererea de retur pe motiv ca produsul face parte din categoria software si daca e desigilat nu poate fi returnat.
Ce pot face pentru a schimba sau returna produsul?
Multumesc

Topic deschis 0
Chestiuni legale Stana Bogdan 4 ani 3 raspunsuri 270 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 3 )

 1. Au dreptate, nu poti retuna un produs software desigilat, intra pe exceptia de la lege. In afara de acest lucru, nu poti oricum sa retunezi produsul pentru ca ai cumparat pe firma.

  Legea da dreptul consumatorului sa denunte unilateral contractul, sa retuneze produsele in 14 zile fara a invoca vreun motiv.

  Cuvantul cheie in fraza de mai sus este “consumatorul” care prin definitie, in cadrul aceleasi legi, inseamna persoana fizica. Clientul persoana juridica nu are acest drept, nu este aparat de lege, el avand alte mecanisme, cum ar fi tribunalul.

  Nu stiu ce ai putea face, decat sa ajungi la o intelegere amiabila cu respectivul comerciant.

  Spor!

 2. Daca nu poti sa-l incluzi in domeniu, cel mai probabil ai luat o licenta de tip Home Edition (7, 8.1 etc…) si aveai nevoie de o licenta Pro.
  Exista upgrade de la Home la Pro, e o problema de la XP in sus asta cu domeniile. Evident vei mai da niste bani, dar scapi de procedura de retur si pastrezi si laptopul.
  Daca ai activat Windows-ul pe laptop, nu cred ca il mai poti da inapoi vreodata, asa ca asta era o solutie alternativa, sa faci upgrade.
  Bafta 🙂

 3. Multumesc pentru raspuns, si petru upgrade unde sa caut? imi recomandati un magazin on-line?

Raspunde la aceasta intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a putea raspunde.