Retur licenta Windows

Report
Question

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Report
Cancel

Buna ziua,
Am cumparat un laptop + un cd cu Windows 8.1, comanda on-line, achizitie facuta pe firma. Dupa instalarea programului am intampinat o problema in utilizarea lui, prin faptul ca nu pot conecta laptopul la domeniul din cauza acestui sistem de operare.
A doua zi am incercat sa returnez softul dar mi s-a respins cererea de retur pe motiv ca produsul face parte din categoria software si daca e desigilat nu poate fi returnat.
Ce pot face pentru a schimba sau returna produsul?
Multumesc

in progress 1
Chestiuni legale Stana Bogdan 5 ani 4 Answer 467 views 0

Answers ( 4 )

 1. Please briefly explain why you feel this answer should be reported .

  Report
  Cancel

  Au dreptate, nu poti retuna un produs software desigilat, intra pe exceptia de la lege. In afara de acest lucru, nu poti oricum sa retunezi produsul pentru ca ai cumparat pe firma.

  Legea da dreptul consumatorului sa denunte unilateral contractul, sa retuneze produsele in 14 zile fara a invoca vreun motiv.

  Cuvantul cheie in fraza de mai sus este “consumatorul” care prin definitie, in cadrul aceleasi legi, inseamna persoana fizica. Clientul persoana juridica nu are acest drept, nu este aparat de lege, el avand alte mecanisme, cum ar fi tribunalul.

  Nu stiu ce ai putea face, decat sa ajungi la o intelegere amiabila cu respectivul comerciant.

  Spor!

 2. Please briefly explain why you feel this answer should be reported .

  Report
  Cancel

  Daca nu poti sa-l incluzi in domeniu, cel mai probabil ai luat o licenta de tip Home Edition (7, 8.1 etc…) si aveai nevoie de o licenta Pro.
  Exista upgrade de la Home la Pro, e o problema de la XP in sus asta cu domeniile. Evident vei mai da niste bani, dar scapi de procedura de retur si pastrezi si laptopul.
  Daca ai activat Windows-ul pe laptop, nu cred ca il mai poti da inapoi vreodata, asa ca asta era o solutie alternativa, sa faci upgrade.
  Bafta 🙂

 3. Please briefly explain why you feel this answer should be reported .

  Report
  Cancel

  Multumesc pentru raspuns, si petru upgrade unde sa caut? imi recomandati un magazin on-line?

 4. Please briefly explain why you feel this answer should be reported .

  Report
  Cancel

  Si eu am avut aceeasi problema atunci cand am cumparat o licenta pentru windows de pe situl http://www.mykey.shop/ro , si nu mi-au dat voie sa returnez produsul asa ca a trebuit sa il vand mai departe. Data viitoare o sa ma asigur de doua ori inainte sa cumpa.

Leave an answer