Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Retailerul electro-IT Altex.ro isi va lansa propriul marketplace

Edvin Abdulachim (Director Comercial Altex) a anuntat, in cadrul webinarului retailTalks: Digitalizarea in retailul din 2021, organizat de retail.ro, ca Altex are planuri mari pentru 2021: propriul marketplace, 6 magazine fizice noi, modernizarea spatiilor comerciale existente si o aplicatie pentru dispozitive mobile. Bugetul estimativ pentru toate se ridica la 20 de milioane €, suma care va fi investita pana la finalul anului.

„Platforma Markeplace a Altex este in lucru. Este nevoie de o atentie deosebita, pentru ca oamenii asociaza de multe ori platforma cu brandul si atunci trebuie sa oferi aceleasi servicii pentru platforma ca cele pe care le oferi pentru brand, altfel poate deveni un deserviciu pentru brandul initial”, a explicat Edvin Abdulachim, in cadrul webinarului amintit. „Avem un numar de magazine pe care le deschidem, vreo 5-6 magazine noi, in functie de evolutia dezvoltatorilor. Vrem sa modernizam cel putin 10 magazine, dar mai avem si modernizari punctuale si anume implementarea in toate magazinele a etichetelor electronice si digitalizarea cu ecrane de semnalizare. (…) Ne-am gandit si la lansarea unei aplicatii. Este in dezvoltare si in curand va iesi pe piata. Am tot incercat diverse variante, dar nu i-am dat drumul pana nu am observat ca este ceea ce cauta clientul. Ne-am gandit sa raspunda nevoilor utilizatorului final si nu intereselor companiei”, a mai spus acesta.

Zvonurile legate de faptul ca Altex isi va deschide un marketplace au ceva vechime: in 2018, Dan Ostahie infiinta firma Altex Marketplace SRL, iar in 2019 compania se retragea de pe marketplace-ul eMAG, din cauza comisioanelor mari. Anul trecut, Altex (care are 125 de magazine fizice in intreaga tara) a avut o cifra de afaceri de peste 5 miliarde lei (peste 1 miliard €), iar profitul net a fost de 123,3 milioane lei, noteaza profit.ro.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply