Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

RepublicaBIO.ro si-a dublat CA si a avut vanzari de 6,4 milioane lei, in 2020

Retailerul online RepublicaBIO.ro anunta, intr-un comunicat de presa, dublarea cifrei de afaceri, in 2020, si primul an cu profit (in valoare de 270.000 lei). Unul dintre principalii jucatori de pe piata produselor bio si naturale din Romania, compania a avut vanzari de 6.400.000 lei, iar proiectia pentru 2021 prevede o crestere de minimum 50%.

In 2020, numarul clientilor noi a crescut cu 75% YoY, iar categoriile care au inregistrat cele mai ridicate vanzari au fost produsele alimentare (cu o crestere de 92% YoY): cresterile au fost de 161% in cazul suplimentelor alimentare, 127% in cazul produselor apicol si 97% in cazul superalimentelor. Tot in 2020, Republica BIO a facut investitii semnificative pentru a sustine scalarea rapida a business-ului. Printre acestea se numara mutarea depozitului intr-o noua hala (cu o capacitate de 5 ori mai mare decat cea anterioara), investitii continue in solutii tehnologice ce pun clientul in centrul procesului de fulfillment si aplicatii de automatizare care folosesc inteligenta artificiala.

Strategia companiei s-a bazat pe 3 piloni de crestere:

  1. diversificarea portofoliului de produse al magazinului online – s-a facut prin listari accelerate de noi branduri si categorii de produse, atragand astfel noi segmente de clienti si oferind o mai mare varietate clientilor existenti
  2. marirea gamei de produse organice marca Republica BIO – s-a facut prin lansarea de noi game, precum cerealele de mic dejun pentru copii, produse curate, fara aditivi/coloranti, fara zahar/cu un continut redus de zahar per portie, ce adreseaza probleme actuale ale celor mici (precum alergia la gluten sau obezitatea infantila)
  3. extinderea distributiei pentru produsele marca proprie

Eforturile depuse i-au adus site-ului e-commerce si importanta certificare „Best Buy Award 2021/2022”, obtinuta in urma celui mai recent studiu desfasurat de compania elvetiana ICERTIAS, in randul consumatorilor din Romania, in februarie 2021. Aceasta certificare este acordata pentru prima data unui magazin cu produse bio din Romania. Conform rezultatelor studiului, Republica BIO este retailerul nr. 1 in preferintele romanilor, din punctul de vedere al raportului calitate-pret. Certificarea  a fost acordata pe baza voturilor direct exprimate de 1.200 de participanti, esantion reprezentativ, format din utilizatori de Internet de peste 17 ani.

„Republica BIO investeste continuu, suntem o companie stabila cu potential major de crestere, dovada fiind ultimii doi ani in care cifra de afaceri a crescut cu o medie ponderata de 77%. Standardele noastre de calitate sunt inalte si avem o misiune dubla: de a raspunde clientilor cu produse si servicii de cea mai buna calitate si de a educa piata pentru un consum de produse sanatoase. Ne onoreaza votul direct exprimat de romani, vot certificat de prestigiosul institut ICERTIAS din Elvetia, prin care acestia si-au manifestat preferintele pentru nutritie sanatoasa si servicii de cea mai inalta calitate. Distinctia Best Buy Award aduce o mare satisfactie echipei noastre pentru munca depusa in fiecare zi”, transmite Ciprian Stancu (foto, Fondator Republica BIO).

Leave a reply