Rata de conversie medie in Fashion si IT?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

1. Care este rata de conversie medie in Romania pe Fashion si IT? Dar in UK si US?
2. Care este rata de anulare in Romania pe Fashion si IT?
3. Care este rata de retur( de schimb)
Multumesc

Deschis 0
Key Performance Indicators Piata de comert electronic George Bogdan 10 ani 2 raspuns 1355 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  0
  2014-04-11T10:29:41+03:00

  Raspuns la 1, 2, 3 : Depinde. Depinde de sezon, de oferta ta, de canalul de promovare, de notorietatea site-ului, etc. Sunt multe variabile. Iti sugerez sa cumperi cateva carti din afara despre e-commerce sa iti faci o idee

  0
  2014-04-11T19:50:43+03:00

  Salut George,

  Cateva informatii pentru Fashion, US:
  1. Intre 0.7% si 1.7% in functie de canalul de promovare. Media lunara undeva in jur de 1-1.2%, dar depinde foarte mult de calitatea traficului pe care il ai.
  2. Rata de anulare a comenzilor este aproape de 0% (comenzi anulate de clienti). Rata de anulare din motive de frauda (anulari pe care le faci tu ca nu iti „plac” anumite tranzactii intre 3-7%, in functie de nisa, anotimp si tari unde faci shipping (ex: Daca accepti shipping in Bulgaria si alte cateva tari recunoscuta cu volume mari de frauda rate de anulare creste)
  3. In functie de produsele vandute poate varia intre 5-15%. Cativa parametri care influenteaza retururile:
  – calitate produse (fake vs original) si cum sunt prezentate.
  – calitatea personalului care trimite marfa (pare incredibil dar personalul neatent poate pune in pachet XL in loc de XXL cu multa usurinta).
  – marimi (EU este cam cu o masura mai jos decat US; deci un XL din EU este un L in US. Daca vinzi din EU (sau produse facute in/pentru EU) Si trimiti in US – specifica masurile si in cm/inch sa nu risti mai multe retururi
  – Politica de „Out Of stock”. Un magazin „corect” care anunta clientul cand produsul este out of stock si ii ofera alt produs sau un refund o sa aiba retururi mai putine decat un magazin „incorect” care cand produsul comandat este out-of-stock trimite marimea imediat urmatoare (ex: Clintul cumpara XL, nu mai e pe stock, depozitul trimite automat XXL in spernta ca se va potrivi).

  Sper sa te ajute.
  E.

Lasă un răspuns

Browse