Intermediere vanzari produse China

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

As dori sa intermediez printr-un site propriu (dropshipping) vanzarea de produse din China catre clienti din toata lumea. Primesc comanda si plata, eu mai departe platesc si dau adresa clientului furnizorului chinez si acesta livreaza direct catre clientul meu. Ideea este ca nu gasesc un cadru legislativ daca pot face aceasta activitate pe firma sau este ok pe persoana fizica. De asemenea, oricare varianta ar fi (SRL sau PF) trebuie sa integrez un cont in cadrul unei platforme de plati (PayPal) ceea ce inseamna ca fiecare client va plati in moneda lui dar eu voi primi banii in contul de lei la o conversie bancara. Intrebarile mele sunt:
1. Factura catre clientul final (daca vorbim de SRL) o emit in ce moneda?
2. Daca eu primesc comanda azi si fac factura de iesire iar eu primesc factura de la furnizor de intrare peste 3 zile, este ok?
3. Cum ma sfatuiti sa procedez legal, sa raman pe SRL sau pe PF si depun declaratia 600?

Multumesc mult!

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune Piata de comert electronic Simona D 4 ani 1 raspuns 896 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Salut!

  1. Factura catre clientii externi va trebui sa o emiteti in valuta din tara clientului respectiv, chiar daca incasarea efectiva se realizeaza prin conversie in lei, in contul dvs bancar.
  2. Intrucat la dropshipping nu exista obligatia de a receptiona marfa, aceasta neajungand fizic la dvs, consideram ca nu este problema daca introducerea facturii de vanzare se face decalat fata de momentul reflectarii intrarii.
  3. Puteti alege atat SRL cat si PFA – nu exista probleme din punct de vedere legal. Alegerea unei forme sau a alteia este influentata de aspecte de natura fiscala. Insa fiind vorba de activitate economica, nu veti putea sa o derulati in calitate de persoana fizica simpla.

  Sper ca informatiile de mai sus sa va fie de folos.

  O zi frumoasa

  Mircea Capatina

  https://www.smartbill.ro/

Lasă un răspuns

Browse