Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Programul Start-Up Nation, un esec?

start up nation

Programul de finantare nerambursabila pentru afaceri mici Start-Up Nation 2017 a ales 8.400 de proiecte castigatoare anul trecut (dupa selectia din iunie – iulie), dar doar cateva zeci au primit efectiv finantare, citim pe  m.rfi.ro. Tinerii antreprenori alesi urmau sa primeasca cel mult 200.000 lei pentru un proiect propriu (din totalul de 1,7 miliarde lei), dar planurile de afaceri au ramas la stagiul de plan pentru majoritatea castigatorilor: doar 145 din cei 8.400 de castigatori si-au primit banii.

Startupcafe.ro explica faptul ca Guvernul a alocat doar 700 milioane lei (in loc de 1,7 miliarde), a retras apoi 30 de milioane din ei, iar cele 670 de milioane au ajuns foarte tarziu pe piata, abia dupa rectificarea bugetara din septembrie 2017 si dupa ce oficiile teritoriale ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat au terminat evaluarea contractelor, in noiembrie 2017. Prin urmare, antreprenorii au facut investitii ori au apelat la imprumuturi de la banci, fara a primi la timp banii promisi. Ministerul transmite ca programul va fi implementat timp de 2 ani.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply