Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Procesatorul de plati Worldpay se extinde in Australia

worldpayCel mai mare procesator de plati britanic, Worldpay, are ambitii globale: vrea sa se extinda la nivel mondial si – dupa ce la inceputul acestuia an, s-a lansat si in Canada – continua cu Australia, aflam de pe ft.com. Worldpay a fost fondata in 1989, s-a lansat ca un sistem electronic de plata, a fost unul dintre primii provideri de servicii de plata via Internet din lume (in 1994), ofera servicii de plata pentru retaileri online, POS-uri si comenzi prin posta (dar si imprumuturi) si se lauda anul trecut cu venituri de 3,9 miliarde £.

Compania a obtinut o licenta de a procesa plati in Australia, dupa ce a batut palma cu un numar de companii globale, ca Asos si Cathay Pacific Airways. In tara insulara, e-commerce-ul a reprezentat un total de 42 miliarde $ din PIB-ul anului trecut, iar Shane Happach (Managing Director la Worldpay) spune ca sunt destui comerciani australieni disperati pentru o solutie de plata care sa ii ajute sa micsoreze costurile unei afaceri online care se adreseaza mai multor piete.

Aflata in plin proces de modernizare – isi construieste propriul sistem IT (dupa ce a renuntat la sistemele Royal Bank of Scotland, care si-a vandut actiunile la Wordpay in 2010) si o platforma tehnologica care poate incorpora peste 300 de metode de plata (si care a costat in jur de 400 milioane £) –, compania a avut recent probleme tehnice: timp de 2 saptamani, o problema a blocat milioane de plati.

Raspunde la aceasta intrebare