Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Procesatorul de plati Worldpay se extinde in Australia

worldpayCel mai mare procesator de plati britanic, Worldpay, are ambitii globale: vrea sa se extinda la nivel mondial si – dupa ce la inceputul acestuia an, s-a lansat si in Canada – continua cu Australia, aflam de pe ft.com. Worldpay a fost fondata in 1989, s-a lansat ca un sistem electronic de plata, a fost unul dintre primii provideri de servicii de plata via Internet din lume (in 1994), ofera servicii de plata pentru retaileri online, POS-uri si comenzi prin posta (dar si imprumuturi) si se lauda anul trecut cu venituri de 3,9 miliarde £.

Compania a obtinut o licenta de a procesa plati in Australia, dupa ce a batut palma cu un numar de companii globale, ca Asos si Cathay Pacific Airways. In tara insulara, e-commerce-ul a reprezentat un total de 42 miliarde $ din PIB-ul anului trecut, iar Shane Happach (Managing Director la Worldpay) spune ca sunt destui comerciani australieni disperati pentru o solutie de plata care sa ii ajute sa micsoreze costurile unei afaceri online care se adreseaza mai multor piete.

Aflata in plin proces de modernizare – isi construieste propriul sistem IT (dupa ce a renuntat la sistemele Royal Bank of Scotland, care si-a vandut actiunile la Wordpay in 2010) si o platforma tehnologica care poate incorpora peste 300 de metode de plata (si care a costat in jur de 400 milioane £) –, compania a avut recent probleme tehnice: timp de 2 saptamani, o problema a blocat milioane de plati.

Leave a reply