Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba vrea sa creeze o platforma e-commerce globala

Jack_Ma_2008

Jack Ma (foto, 51 de ani), magnatul din spatele gigantului chinez Alibaba Group, cauta parteneri e-commerce, citim pe scmp.com. Acesta cauta doritori in 1-2 tari, pentru a testa functionarea unei noi platforme de e-commerce globala (eWTP), care este menita sa sparga barierele de comert existente momentan: Ma discuta despre asta din martie incoace (cand a lansat ideea la Forumul Boao pentru Asia), iar acum negocierile sunt programate sa inceapa in luna septembrie, dupa Summitul G20 si B20, care va avea loc in Hangzhou (in estul Chinei).

Ma spune ca spera ca nume mari din industrie – ca Amazon, de exemplu – vor dori sa colaboreze cu Alibaba Group la crearea acestei platforme („Ar fi fantastic sa lucram impreuna, dar nu stiu daca le place sau nu ideea mea”). Compania pune bazele unui grup de studiu al regulilor unitare pe care ar trebui sa le aiba platforma, ale carei standarde se anunta complicate, avand in vedere numarul mare de companii din tari diverse pe care si-l propune sa il includa. „Daca mergem intr-o tara si presedintele spune «Suna bine, da-ne o propunere», iar noi nu avem propunerea… Acum formam o echipa interna care sa pregateasca propunerea leguilor si regulilor”, a mai explicat Ma – intarind ca este pregatit sa petreaca si zeci de ani pentru a-si vedea ideea devenind realitate.

Leave a reply