Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Portofelul mobil face legea in India

portofel mobil india

India este tara nr. 1 din lume cand vine vorba despre plati cu portofelul mobil, conform informatiilor din raportul „2017 Consumer Payments Insight Survey”, creat de globaldata.com. Dupa tara asiatica, locurile urmatoare in top 3 sunt ocupate de China si Danemarca. 55,4% dintre respondentii indieni ai sondajului realizat de companie au spus ca au si folosesc acest sistem de plata in locul banilor cash sau a cardurilor bancare.

valoare tranzactii e-commerce india

In ultimii 5 ani, tranzactiile de acest tip au crescut impresionant: de la 24 miliarde INR (2013), la 955 miliarde INR (2017), iar anul acesta se estimeaza ca vor depasi 1 trilion de rupii indiene. Sondajul amintit indica faptul ca, din valoarea totala a tranzactiilor e-commerce, plata la livrare reprezenta 31% in 2013 si doar 16% in 2017, in timp ce cea prin portofel mobil a crescut de la 7% in 2013, la 29% in 2017.

In India, acest tip de tranzactii este folosit zilnic la supermarket-uri, magazine alimentare, vanzatori stradali, benzinarii si pentru a plati taxi-urile. Pentru populatie e un sistem la indeaman, care le aduce si discounturi; pentru comercianti e mai ieftin de implementat decat unul bazat pe carduri. Si a devenit atat de popular dupa demonetizarea guvernamentala din 2016, care a secat ATM-urile si a determinat populatia sa apeleze la alte metode de plata. Dar si datorita politicilor guvernamentale de promovare a platilor electronice, a cresterii numarului de utilizatori de smartphone si a dezvoltarii infrastructurii de telecomunicatii si de plata.

Piata portofelelor mobile este dominata de Paytm (care a tranzactionat 9,9% din valoarea totala in 2017), urmat de PayPal (9,8%), MobiKwik (2,8%) si FreeCharge (2,7%). In plus, in septembrie 2017, Google a lansat propria solutie de plata mobila (Tez) aici, iar Samsung Pay e pe piata de un an deja (dar doar pentru plati offline).

Leave a reply