Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Portofelul mobil face legea in India

portofel mobil india

India este tara nr. 1 din lume cand vine vorba despre plati cu portofelul mobil, conform informatiilor din raportul „2017 Consumer Payments Insight Survey”, creat de globaldata.com. Dupa tara asiatica, locurile urmatoare in top 3 sunt ocupate de China si Danemarca. 55,4% dintre respondentii indieni ai sondajului realizat de companie au spus ca au si folosesc acest sistem de plata in locul banilor cash sau a cardurilor bancare.

valoare tranzactii e-commerce india

In ultimii 5 ani, tranzactiile de acest tip au crescut impresionant: de la 24 miliarde INR (2013), la 955 miliarde INR (2017), iar anul acesta se estimeaza ca vor depasi 1 trilion de rupii indiene. Sondajul amintit indica faptul ca, din valoarea totala a tranzactiilor e-commerce, plata la livrare reprezenta 31% in 2013 si doar 16% in 2017, in timp ce cea prin portofel mobil a crescut de la 7% in 2013, la 29% in 2017.

In India, acest tip de tranzactii este folosit zilnic la supermarket-uri, magazine alimentare, vanzatori stradali, benzinarii si pentru a plati taxi-urile. Pentru populatie e un sistem la indeaman, care le aduce si discounturi; pentru comercianti e mai ieftin de implementat decat unul bazat pe carduri. Si a devenit atat de popular dupa demonetizarea guvernamentala din 2016, care a secat ATM-urile si a determinat populatia sa apeleze la alte metode de plata. Dar si datorita politicilor guvernamentale de promovare a platilor electronice, a cresterii numarului de utilizatori de smartphone si a dezvoltarii infrastructurii de telecomunicatii si de plata.

Piata portofelelor mobile este dominata de Paytm (care a tranzactionat 9,9% din valoarea totala in 2017), urmat de PayPal (9,8%), MobiKwik (2,8%) si FreeCharge (2,7%). In plus, in septembrie 2017, Google a lansat propria solutie de plata mobila (Tez) aici, iar Samsung Pay e pe piata de un an deja (dar doar pentru plati offline).

Raspunde la aceasta intrebare