Platforma pentru magazin online care vinde foarte putine produse

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Vreau sa fac un magazin online cu doar cateva produse si, pentru ca nu am cunostinte de programare, prefer sa folosesc o platforma inainte de a apela la profesionisti pentru a construi un magazin al meu. Am verificat pana acum shopmania si wix.com. Ce-mi mai recomandati? Multumesc.

Deschis 0
Alegerea platformei Remus 11 ani 5 raspuns 1272 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

  0
  2013-05-03T11:22:07+03:00

  Sa luam cazul cel mai dificil, vinzi 1 singur produs.

  Nu ai probleme cu stocul, ai stoc permanent, ai un singur furnizor cu care colaborezi excelent.
  Nu ai probleme cu documentarea, e un produs cvasi-permanent pe piata, a aparut relativ recent, este cerere si probabil ca nu se va mai vinde cand lumea se va satura de el.. pana atunci insa e o oportunitate in a creea un magazin online de super-nisa. Doar pentru acest produs.

  Trebuie sa fie ieftin de intretinut, sa il poti face in maxim 2-3 zile. Nu iti trebuie complicatii in spate cu facturi, cu gestiune.. daca e nevoie pentru 1 produs le rezolvi pe toate de mana. Sigur, intervine o mica problema cand creste numarul de comenzi. Aici ai 2 optiuni: angajezi mai mult oameni, dar asta costa mult, sau platforma e ok si poate sa iti faca documentele relativ repede, e integrata si cu un curier, sa faci awb-urile repede.. va costa un pic mai mult la inceput insa pe termen lung isi scoate banii.

  Investia insa intr-o platforma ce are cateva automatisme in zona de comenzi (pentru un flow super rapid) s-ar putea insa sa nu merite daca acel produs nu „sta pe val” mult timp. Insa, daca tu vei avea informatia cat timp va fi cerere pt acest produs pe piata, si estimezi ca e vorba de mai mult de 1 an, poate merita o investitie mai mare in zona de platforma.

  Ce inseamna un proces de prelucrare a comenzii mai rapid? Se pot spune multe aici, nu intru acum in detalii, enumar doar cateva aspecte: cautarea comenzii sau a clientului usor, doar 1 click si o finalizezi (emiti documentele gen factura + dispozitie de livrare/aviz de livarare + awb), integrare cu curierul astfel incat acesta sa stie deja ca tu ai la usa un colet pregatit pentru el.. sau poate chiar o livare fara confirmare a produsului. Daca rata de retur nu e mare poti sa incerci sa livrezi fara sa mai suni pentru o confirmare. Intr-un timp de 2-3 luni iti dai seama care e rata de retur pentru ca nu ai „confirmat indeajuns” comanda si ai grija la costuri.. daca sunt mari implementezi „confirmarea telefonica”, daca sunt mici mai ajustezi pretul de vanzare.

  Insa nu aici vad eu marea problema a acestui tip de magazin. Ci la promovare. Ce ai putea sa faci pentru a promova un magazin online care are 1 pagina web?? 1 pagina care vorbeste de un produs si atat. Google nu te va iubi prea tare. Vei avea 10-20 de pagini cel mult. Vei putea face adwords care poate fi profitabil in cazul descris de mine, cel in care acest produs e cautat, e dorit. Vei putea face si facebook, tot platit evident, dar nu numai, faci o comunitate pe care o cresti in jurul acestui produs unic.

  Comunitatea insa o poti transporta pe site daca scrii acolo cele 100-500 de feluri in care poti folosi acel produs, cele 100-500 de feluri in care te ajuta (sa zicem la sanatate). Cele 100-500 de moduri de folosire sunt cel putin 100-500 de pagini de continut pe WordPress, si atunci te va iubi si Google putin mai mult.

  Dupa mine solutia e de a creste o comunitate in jurul acestui produs, nu-ti trebuie cine stie ce platforma de ecommerce, insa ai nevoie de o platforma care sa incurajeze loialitatea fata de produs, trebuie sa scrii, sa incurajezi UGC – user generated content.

  Iti recomand deci sa te gandesti macar la un WordPress cu WooCommerce, plugin de ecommerce. Eu as incerca in acest fel daca as avea un singur produs, unic in felul lui, dorit si cautat de oameni, in paralel cu un social media bine gandit. Iar pentru WP ai tool-uri mii care te ajuta sa „socializezi” mai bine. Asta as face eu.

  0
  2013-05-03T12:50:57+03:00

  Multam fain. Am inceput sa studiez WooCommerce

  0
  2013-05-03T12:53:18+03:00

  Da, aceasta este intentia mea. Se pare ca WooCommerce este in funte.

  0
  2013-05-03T15:31:16+03:00

  Ca orice intrebare care se respecta, dupa ce isi gasetse raspunsul, genereaza alte intrebari. Eu am deja un site de prezentare si un blog WP cu o tema modificata pentru a arata ca tema site-ului. O pot folosi si pentru WooCommerce?

  0
  2013-05-03T16:18:11+03:00

  Raspunsul este da, o poti folosi si pentru a instala un WooCommerce acolo. De fapt WooCommerce se instaleaza ca o sectiune separata a blogului, din cate stiu eu. Insa citeste mai atent, studiaza bloguri care au deja instalat acest plugin si iti vei raspunde singur la intrebare.

Lasă un răspuns

Browse