Cum alegem o gazduire dedicata?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Ce este un server dedicat? Care sunt avantajele oferite de gazduirea dedicata? Cum alegem procesorul sau memoria? Unul sau mai multe hard diskuri? Dar capacitatea latimii de banda? Nu prea stiu bine nevoile mele in termeni de performanta si de capacitati, pe termen lung, e un magazin online normal, cu doar cateva mii de produse.

Deschis 0
Alegerea platformei Servere. Hosting Bucea Bogdan 4 ani 3 raspuns 1025 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Noi ne-am mutat siturile de pe servere shared pe VPS iar diferenta de performanta se simte considerabil.

 2. Salut, sunt multe întrebări în postarea ta, și răspunsul la toate ar fi foarte lung. Poate ar fi bună o documentare și revenirea doar cu întrebările esențiale. Ce pot spune e că găzduirea pe SSD e de obicei preferată în locul găzduirii pe HDD, pentru viteză.
  Altfel, ia în lista de întrebări și folosirea unui CDN pentru unele resurse, și rularea unor teste de viteză pe site
  https://gtmetrix.com/
  https://web.dev/measure/
  https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

  , și să aplici, pe cât poți, lucruri din cele menționate acolo.

 3. 1. Ce este un server dedicat?

  Hosting dedicat inseamna ca domeniul tau are propriul sau server, nu imparte un server cu alte site-uri. In schimbul unui pret considerabil mai mare fata de hosting-ul shared, hosting-ul dedicat presupune o crestere semnificativa de resurse, viteza si putere de procesare. Practic, site-ul tau s-a maturizat si are bani sa isi inchirieze un apartament singur, nu mai este nevoie sa imparta garsoniera cu alti chiriasi. 🙂

  2. Care sunt beneficiile hosting-ului dedicat?

  – Puterea de procesare, pentru ca site-ul tau foloseste exclusiv resursele de server (RAM, bandwidth etc.), nu le mai imparte cu alte domenii;
  – Ai access in root-ul serverului, astfel, poti schimba setari si poti construi ce solutii soft doresti pe acel server. In plus, ai acces la server logs (pentru analize tehnice brute)
  – Spatiu pe server;
  – Securitate a datelor ridicata;
  – Performante ridicate fata de shared hosting;
  – Adresa IP unica.

  3. Cum alegem resursele de hosting?

  Aceasta este o problema destul de complexa si necesita informatii din partea ta. Pe scurt, este nevoie sa intelegi ce nevoi vei avea dpdv: volum de inregistrari in baza de date, volum de trafic, numar de interogari de server pe secunda (citit si scris) etc.

  Pe scurt, daca ai un site de prezentare mic (5 – 10 pagini web, cu text, cateva imagini si un formular de contact), probabil iti va fi suficient un CPU de 3 – 6 GHz, cu 2 – 3 GB de RAM, cu 20 – 30 de procese simultane si spatiu pe server de 3 – 5 GB.

  Daca mai adaugi si un blog, poti ramane in aceeasi parametri sau mai poti plusa foarte putin la spatiu pe server.

  Daca iti doresti un ziar (publicatie online), probabil ar fi optim un CPU de 8 – 12 GHz, respectiv macar 4 GB de RAM.

  Daca vrei un magazin online mic (cateva sute de produse, tip WooCommerce), probabil vei dori un CPU de 12 – 16 GHz, cu 6 GB de RAM.

  Pentru un magazin mai mare, cum spuneai tu ca ai dori (cateva mii de produse), poti plusa putin la cele de mai sus.

  4. Cat bandwidth?

  Aici poti face un calcul: estimezi dimensiunea medie a unei pagini (in kB). De obicei, un magazin mediu are intre 500 kB si 3 MB. Inmultesti aceasta valoare cu numarul mediu de vizite lunare la care te astepti. Inmultesti cu numarul mediu de pagini vizitate / user (in jur de 3 – 4, probabil). Pe masura ce site-ul va creste, poti creste si bandwidth-ul.

  Sper sa te ajute raspunsurile. Mult succes!

Lasă un răspuns

Browse