Platforma e-commerce cu modul preluare produse din XML

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua!

Am o intrebare. Vreau sa fac un magazin online pe una din platformele deja consacrate. Mentionez ca am cunostinte de html/css/php/sql (ultimele doua php si sql la un nivel mai scazut, dar ma descurc….).

Cand zic platforme deja consacrate ma refer la : opencart, prestashop, woo-commerce si altele asemenea lor.

Intrebarea e urmatoarea: care dintre acestea contine o extensie (chiar si premium, pot plati pentru asta….) care sa-mi asigure incarcarea corecta a unor fisiere XML? Ca, de fapt, aici e problema, la incarcarea produselor, restul e treaba simpla: pun o platforma, imi aleg o tema care sa arate bine, aranjez un pic modulele temei, dar la incarcarea produselor am o problema, pentru ca sunt vreo 5 000 …… si nu pot si nici nu doresc sa le incarc manual!

Orice sfat de la voi e binevenit!

Multumesc!

Deschis 0
Alegerea platformei Florentina Ontoiu 8 ani 6 raspuns 2413 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. Orice platforma are posibilitate de import. Bineinteles, fiecare iti va cere sa formatezi produsele ca CSV/XML intr-un mod specific, dar daca te descurci un pic cu PHP nu e greu sa faci un script care sa transforme datele din formatul tau in formatul cerut. Sfatul meu este sa alegi platforma dupa alte criterii (functionalite, usurinta de dezvoltare, teme existente etc), posibilitate de a importa produse vei avea in oricare din ele.

 2. Nu am lucrat în acest mod decât pe Woo şi am folosit http://www.wpallimport.com/order-now/ Funcţionează chiar şi pe servicii de găzduire mai puţin performante, dar pentru aşa de multe produse îţi va trebui ceva găzduire optimizată. Maximul de produse actualizate a fost undeva în jur de 13.000.

  0
  2016-02-05T14:21:22+02:00

  WEoocommerce nu e prea indicat pentru un astfel de volum dar da, noi lucram si cu woocommerce pe un magazin de 6000 de produse. Importul lor se face cu wp-all-import!

 3. Multumesc mult de tot pentru raspunsurile voastre. Aproape ca deja am luat o decizie in ceea ce priveste alegerea platformei: aceasta va fi woocommerce.

  Nu ascund ca eram mai aproape de opencart, pt ca l-am mai folosit, dar nu-i nimic, ma pot adapta la woocommerce, nu pare greu, am vazut , in aceste doua zile, cateva tone de tutoriale….

  Mai am o intrebare: ce rol are hostingul atunci cand incarci, sa zice, o lista de freo 800 de produse?

  Cu totul vor fi in jur de 5 000 de produse, pe vreo 12-13 liste, dar cea de 800 e cea mai mare.

  Revenind, ce configuratie recomandati pentru hosting?

  0
  2016-02-09T17:00:37+02:00

  Încearcă WP-All import(premium) cu extensia pentru Woocommerce(gratuita), îți poate procesa absolut orice CSV / XML.
  Ex: Ai un xml cu 1000 produse.
  Magazinul tău nu are atributele (mărime, culoare etc.), imaginile sau orice urmă de la acele produse
  Încarci cu wp-all import, creează el atributele la fiecare produs (unde este nevoie), importă imagini, preț etc etc etc 🙂

  WP All import iese din mulțime că îți permite să te joci vizual cu atributele dintr-un XML, spre exemplu, dacă vrei să construiești denumirile pe site de genul BRAND + DENUMIRE + PREȚ (exemplu), atunci la import, pur și simplu tragi câmpul de brand, denumire și preț în câmpul de denumire al produsului și de restul se ocupă el 😀

  Have fun! ^_^

  0
  2018-04-15T12:15:21+03:00

  Eu nu am gasit un modul perfect care sa faca incarcarea. SI nu e neaparat problema modulelor ci feed-urilor, care sunt diferite de la furnizor la furnizor.
  Pe langa asta mai trebuiesc prelucrate adaptate la magazinul tau.
  O data categoriile – trebuie asociate cu categoriile d epe magazinul tau.
  Exista texte, caractere care trebuie inlocuite.
  Adaugare coloana noua cu referinta produs de la furnizor plus un cod al tau pentru ca exista coduri de produse care se repeta la furnizori diferiti.
  Adaugare coloane suplimentare gen Titlu Meta, descriere meta, etichete, Afiseaza text daca este in stoc.
  Deci orice feed trebuie sa treaca prin cativa pasi de prelucare, ceia ce nu face nici un modul.
  Eu am gasit solutia in excel cu noua functie de power query care importa tabelul cu produse direct din feed. Dupa care faci ce vrei cu el, il aranjezi, adaugi coloane personalizate, actualizezi pretu si stocul etcLasă un răspuns

Browse