Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In pandemie, brandurile au mizat pe reclame online, in jocuri video

Pandemia COVID-19 a fortat brandurile sa taie masiv in bugetul de publicitate investit in social media, OOH sau presa scrisa, dar o zona s-a aflat pe plus, in aceasta perioada: jocurile video, citim pe morningbrew.com. Pana la urma, daca nu-ti poti face reclama intr-un stadion adevarat, o poti face intr-unul digital. Compania britanica Bidstack (axata pe programmatic advertising) ofera o integrare de brand simplificata in portofoliul de jocuri video proprii, iar succesul a fost garantat, in context pandemic. „Cand Marea Britanie a intrat in lockdown, baza noastra de utilizatori a crescut imediat cu 300%. Toata lumea joaca jocuri”, a explicat Francesco Petruzzelli (CTO Bidstack), pentru sursa amintita.

Plasarea de produse in jocurile video nu este ceva nou, dar Bidstack (si alti programmatic advertiseri, ca israelienii de la Anzu) ofera brandurilor o integrare mai targetata in universul de gaming. Companiile interesate pot afisa reclame outdoor virtuale pe panourile dintr-un joc axat pe curse de masini, pot crea skin-uri personalizate (stickere care pot fi lipite pe casca/masina, de exemplu), isi pot pune ad-ul in zona care inconjoara un stadion virtual de fotbal.

Printre clientii Bidstack se numara Coca-Cola, McDonald’s, Unilever si Volkswagen. Aceste companii isi includ relcamele in jocuri ca Hyper Scape (Ubisoft), Football Manager (Sega) sau unele jocuri mobile. Bidstack targeteaza ad-urile in functie de interesul in anumite tipuri de jocuri, varsta, locatia, sexul si alte date ale utilizatorilor colectate din joc. Compania spune ca reclamele lor sunt vazute de 2,4 ori mai mult decat display ad-urile si atrag cu 20% mai multa atentie ca o reclama pe Facebook.

CPM-ul variaza intre 3-5 $, in functie de joc si de publicul-tinta. „Poti targeta un gamer care joaca intre orele 17:00-22:00 si pierde mult, cu ceva de genul «Uite o reclama la Domino’s; nu te pricepi deloc la jocul asta»”, glumeste Petruzzelli. Anul trecut, compania a avut peste 40 de campanii publicitare in-game si i-au crescut veniturile de la 192.500 la 2,4 milioane $. Peste 20 de jocuri au batut palma cu ei, pentru 2021.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply