Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Orasul Chicago a dat in judecata aplicatiile de food delivery DoorDash si Grubhub

DoorDash si Grubhub, doua dintre cele mai mari platforme de food delivery din SUA, au fost date in judecata de orasul Chicago, informeaza businessinsider.com. Municipalitatea acuza ca aplicatiie au indus in eroare consumatorii in timpul pandemiei COVID-19 si au incalcat legea.

Mai exact, DoorDash si Grubhub au ascuns faptul ca pe platformele proprii practica preturi seminificativ mai mari, pentru aceleasi produse, decat cele din locatiile fizice ale restaurantelor partenere. In plus, ambele app-uri adauga restaurante pe platforma fara a le intreba inainte. O alta acuzatie a municipalitatii locale este legata de faptul ca Grubhub a creat numere de telegon si website-uri false, pentru anumite restaurante, care semanau cu cele reale, dar trimiteau consumatorii catre platforma de livrare de mancare. Chicago mai spune ca Grubhub a incalcat restrictiile referitoare la comisioanele practicate (care nu pot depasi 15%) si ca bacsisul lasat livratorilor era, de fapt, inclus de DoorDash in salariile acordate acestora. Ceadin urma aplicatie de livrare de mancare ar fi indus in eroare clientii cerandu-le „o taxa de oras”, care intra in buzunarele proprii, nu ale municipalitatii.

„Este extrem de ingrijorator si regretabil ca aceste companii au incalcat legea in aceasta perioada extrem de dificila, folosind tactici insalatoare, pentru a profita de consumatori si de restaurantelecare se chinuiau sa supravietuiasca”, a transmis presei Lori E. Lightfoot, primarul orasului Chicago. „Suntem extrem de dezamagiti ca doamna primar Lightfoot a luat decizia sa intenteze acest proces lipsit de baza legala. Fiecare afirmatie este categoric gresita si ne vom apara agresiv afacerea”, a transmis Grant Klinzman, purtator de cuvant Grubhub.

DoorDash a negat acuzatiile, transmitand ca „acest proces nu are baza si cheltuie degeaba banii contribuabililor. Locuitorii din Chicago ar trebui sa fie indignati”, dar a admis ca partenerii listati pe platforma fara a semna un contract in prealabil pot anunta oricand ca doresc retragerea de pe DoorDash.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply