Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

NETOPIA Payments: numarul tranzactiilor cu cardul a crescut cu 50%, in primele 9 luni din an

NETOPIA Payments anunta, intr-un comunicat de presa, ca a inregistrat o crestere de 50% YoY a numarului de tranzactii online cu cardul, in primele 9 luni ale anului, in timp ce valoarea totala a acestora a crescut cu aproximativ 55%. In intervalul de referinta, cel mai utilizat procesator de plati electronice din Romania a procesat, in medie, 1,4 milioane de tranzactii digitale lunar.

In perioada amintita, compania a inrolat peste 3.000 de comercianti parteneri noi. Valoarea medie a tranzactiilor cu cardul a fost de 240 lei, in crestere cu 15% YoY. In topul categoriilor de produse si servicii pentru care romanii au facut cel mai des plati electronice cu cardul, in perioada ianuarie-septembrie 2021, au fost: utilitatile, retailul alimentar, IT&C, asigurari si mobila. Cea mai aglomerata luna (din punct de vedere al volumului de tranzactii procesate) a fost iulie.

„Observam, de la an la an, o crestere a numarului de tranzactii online cu cardul, ceea ce arata ca din ce in ce mai multi romani inteleg rapiditatea si simplitatea procesului si adopta acest obicei pentru platile de zi cu zi, fie ca platesc pentru cumparaturi sau utilitati. De asemenea, in cazul comenzilor online vedem si un usor avans al procentului platilor online versus platile ramburs, fapt pentru care pana la finalul anului estimam ca procentul de crestere de 50% a numarului de tranzactii digitale se va mentine”, transmite Antonio Eram (foto, CEO si Fondator NETOPIA Payments).

Din datele companiei, 68% din totalul tranzactiilor procesate in primele 9 luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, in timp ce doar 32% dintre clientii finali au ales desktop-ul. Cele mai multe dintre platile online au fost efectuate de barbati, in proportie de 56% din total. In ceea ce priveste topul regiunilor in care s-au inregistrat cele mai multe tranzactii electronice in aceasta perioada, pe primul loc se afla Bucuresti (cu o pondere de 36%), urmat de judetele Cluj (10,5%), Timis (8,5%), Brasov (6%) si Iasi (4%).

Leave a reply