Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

NETOPIA mobilPay: cu 56% mai multe plati digitale in S1 2017 (YoY)

netopia-mobilpay

Peste 4,7 milioane de plati digitale (online si mobile) in primele 6 luni ale anului, adica o crestere de 56% fata de aceeasi perioada a anului 2016 (YoY)  – aceasta este cifra intermediata de NETOPIA mobilPay pana acum, in 2017, anunta cel mai mare procesator de plati electronice din Romania intr-un comunicat de presa. Valoarea totala a tranzactiilor digitale intermediate de companie in S1 2017 s-a ridicat la circa 140 de milioane €, cu 60% mai mare fata de primul semestru din 2016.

Antonio Eram

„Romanii descopera, de la an la an, beneficiile platilor digitale, fapt dovedit prin rezultatele pe care le-am inregistrat in decursul primei jumatati de an. Acest lucru ne incurajeaza in demersul nostru de a le pune la dispozitie metode de plata inovative si eficiente”, transmite Antonio Eram (CEO si fondator NETOPIA mobilPay) in comunicatul amintit.

Alte cifre relevante privind situatia platilor digitale din Romania:

  • 35% din totalul platilor digitale au fost realizate de pe dispozitive mobile, majoritatea de pe smartphone
  • doar 1 din 10 cumparaturi de pe dispozitive mobile a fost realizata de pe tableta
  • din totalul platilor digitale intermediate de NETOPIA in S1, aproximativ 2,6 milioane au fost tranzactii online cu cardul (crestere de 53% YoY)
  • media unei plati online a fost de circa 50 €
  • romanii au realizat 2,1 milioane de plati prin SMS (cu 40% mai mult YoY); in medie, utilizatorii au platit prin SMS 2,4 €
  • in topul tranzactiilor intermediate, pachetele si serviciile turistice din anii trecuti au fost inlocuite cu achitarea taxelor si impozitelor, semn ca digitalizarea a inceput sa prinda teren; sumele au depasit si ordinul zecilor de mii €/tranzactie
  • 40% dintre platile digitale din ianuarie-iunie sunt facute de bucuresteni; pe locul doi, se afla Cluj-Napoca (12%), Brasov (5%), Sibiu (4%)
  • 52% din totalul platilor digitale au fost facute de persoane de 25 – 44 de ani, iar tinerii de 18 – 24 de ani au reprezentat 13% din total
  • platile au fost facute preponderent de barbati, in timp ce femeile au avut o pondere de 40%

Leave a reply