Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon: noua politica de retur ameninta afacerile mici

amazon-reviewsAmazon a adoptat o noua politica de retur, anuntandu-si comerciantii online ca, din 2 octombrie, daca livreaza singuri produsele clientilor, li se vor aplica aceleasi reguli ca in cazul produselor livrate de Amazon, scrie cnbc.com. Cu alte cuvinte, clientii vor putea returna produsul fara a mai contacta comerciantul (autorizatia de retur facandu-se automat), iar acesta va plati returul, fara a putea discuta in prealabil cu nemultumitul client si a-i putea oferi eventuale clarificari care sa nu mai faca necesar returul.

In plus, gigantul online din Seattle va introduce, la toamna, si restituriri fara retur – extrem de cerute de catre clienti. Asta inseamna ca, daca e nemultumit, clientul va primi banii platiti inapoi, dar nu va fi necesar sa trimita inapoi produsul, in cazul celor scumpe de livrat sau greu de vandut din nou. Comerciantii vor putea sa aleaga o serie de produse proprii care vor fi excluse de la acest proces automat de retur.

Afacerile mici care isi vand marfa pe Amazon spun ca modificarea le va zdrobi cu totul, iar forumurile online s-au incins. „Cu alte cuvinte, clientii primesc gratuit lucruri de la noi! E o gluma sau ce?”, scrie un comerciant. „Amazon presupune ca un client nu ar minti NICIODATA in legatura cu motivul unui retur ca sa nu trebuiasca sa plateaca produsul”, noteaza altul.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply