Register Now

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Add question

You must login to ask question.

Login


Register Now

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Microsoft cumpara LinkedIn cu 26 miliarde $

lnkd

Microsoft Corp. a cheltuit 26,2 miliarde de dolari pentru a cumpara toate actiunile LinkedIn Corp. (196 $/actiune), intr-un efort de a revitaliza titanul lumii software, scrie techcrunch.com. Reteaua sociala destinata profesionistilor are in jur de 433 de milioane de utilizatori in peste 200 de tari, iar Microsoft doreste sa ofere mai multe servicii clientilor sai, completandu-si oferta de software si hardware cu servicii de social networking si continut profesional.

In acest sens, Microsoft a cumparat in 2012 serviciul social Yammer (platind 1,2 miliarde $) si ar fi incercat anul trecut sa achizitioneze serviciul de cloud Salesforce (pentru 55 milioane $). Compania va obtine, astfel, un nou canal prin intermediul caruia isi va putea vinde produsele (folosindu-se de Sales Navigator-ul LinkedIn), va putea conecta direct Office-ul cu LinkedIn-ul (pentru a ajuta participantii la o sedinta sa afle mai multe unii despre ceilalti folosind invitatiile din calendar), va putea folosi Lynda.com (canalul de filmulete de training care a fost cumparat de LinkedIn anul trecut) pentru a oferi clientilor video-uri in Excel.

Cat despre a doua tabara a tranzactiei, LinkedIn castiga din vanzare un pret mai ridicat al actiunilor, care sunt in scadere vertiginoasa (daca in februarie 2015 acestea valorau 269 $, in februarie 2016 au ajuns la 101 $). Tranzactia a fost aprobata de ambele tabere si asteapta stampilele finale: in cazul in care ceva merge prost, LinkedIn va trebui sa plateasca o amenda de 725 de milioane de dolari.

Leave a reply