Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Alibaba incearca sa-si linisteasca investitorii

Jack_Ma_2008

Magnatul chinez Jack Ma (foto), omul din spatele Alibaba Group, si-a asigurat recent investitorii (intr-o intalnire la sediul companiei, din Hangzhou) ca in urmatorul an fiscal veniturile vor creste cu 48% mai mult decat in anul anterior si a aparat eforturile brand-ului de a lupta cu marfurile contrafacute, scrie nytimes.com. Decizia acestuia de a vorbi public in numele companiei e suprinzatoare: Ma s-a concentrat in ultima vreme pe proiecte filantropice.

Alibaba Group si-a dezamagit investitorii in ultimii 2 ani, avand rezultate financiare slabute. Platformele online ale companiei vand si produsele unor brand-uri globale (ca Burberry si Zara), si produsele magazinelor micute de familie. Iar in ultima vreme a investit in filme si video, servicii de livrari si stiri – toate menite sa atraga clientii chinezi care stau tot timpul pe smartphone-uri –, dar banii cheltuiti in aceste directii au redus profitul companiei. In plus, Alibaba e investigata de Comisia de Securitate si Schimb din SUA pentru felul in care a manageriat vanzarile in timpul Singles Day.

Discursul lui Jack Ma a inclus anecdote din istoria companiei, asigurari privind dezvoltarea principalelor afaceri ale Alibaba, asigurari legate de eforturile luptei impotriva marfurile contrafacute (care este din ce in ce mai dificila, avand in vedere cat de bine arata falsurile, a spus el). „Nu putem rezolva 100% problema, pentru ca e o lupta impotriva instinctului uman. Dar putem rezolva problema mai bine decat orice guvern, organizatie sau persoana din luume”, a spus Ma.

Raspunde la aceasta intrebare