Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba incearca sa-si linisteasca investitorii

Jack_Ma_2008

Magnatul chinez Jack Ma (foto), omul din spatele Alibaba Group, si-a asigurat recent investitorii (intr-o intalnire la sediul companiei, din Hangzhou) ca in urmatorul an fiscal veniturile vor creste cu 48% mai mult decat in anul anterior si a aparat eforturile brand-ului de a lupta cu marfurile contrafacute, scrie nytimes.com. Decizia acestuia de a vorbi public in numele companiei e suprinzatoare: Ma s-a concentrat in ultima vreme pe proiecte filantropice.

Alibaba Group si-a dezamagit investitorii in ultimii 2 ani, avand rezultate financiare slabute. Platformele online ale companiei vand si produsele unor brand-uri globale (ca Burberry si Zara), si produsele magazinelor micute de familie. Iar in ultima vreme a investit in filme si video, servicii de livrari si stiri – toate menite sa atraga clientii chinezi care stau tot timpul pe smartphone-uri –, dar banii cheltuiti in aceste directii au redus profitul companiei. In plus, Alibaba e investigata de Comisia de Securitate si Schimb din SUA pentru felul in care a manageriat vanzarile in timpul Singles Day.

Discursul lui Jack Ma a inclus anecdote din istoria companiei, asigurari privind dezvoltarea principalelor afaceri ale Alibaba, asigurari legate de eforturile luptei impotriva marfurile contrafacute (care este din ce in ce mai dificila, avand in vedere cat de bine arata falsurile, a spus el). „Nu putem rezolva 100% problema, pentru ca e o lupta impotriva instinctului uman. Dar putem rezolva problema mai bine decat orice guvern, organizatie sau persoana din luume”, a spus Ma.

Leave a reply