Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: adoptia comertului online este cu 50% mai mare ca in SUA

Penetrarea e-commerce-ului in Marea Britanie este cu 50% mai mare decat in SUA, citim pe ben-evans.com, ceea ce poate avea consecinte foarte interesante apropo de retailerii traditionali (offline), ecosistemul de start-up-uri si spatiile fizice de inchiriat.

Cum s-a ajuns aici? Lockdown-urile repetate din ultimele 12 luni au dus la adoptie si experimentare fortate in numeroase sectoareale economiei britanice, cresteri care urmau sa aiba loc in cativa ani fiind accelerate in doar cateva trimestre. Marea Britanie a avut un lockdown mult mai riguros decat Statele Unite si, prin urmare, o adoptie a comertului online mult mai mare. Prin urmare, unele dintre diferentele procentuale legate de e-commerce reflecta faptul ca magazinele fizice au fost inchise, iar actuala redeschidere a lor este clar vizibila. Tabelul de mai jos arata impactul lockdown-ului britanic asupra vanzarilor cu amanuntul (in ansamblul lor), dar si mentinerea e-commerce-ului la un nivel constant, pe masura ce vanzarile totale si-au revenit.

Daca excludem din peisaj vanzarile de alimente (piata care presupune un model logistic complet diferit), comertul online ajunge sa reprezinte 50% din totalul retail-ului, in Marea Britanie (foto jos), mai noteaza sursa mentionata anterior.

In paralel, peste Ocean, in SUA, cresterea uriasa a comertului online anuntata anul trecut a avut la baza interpretarea gresita a unor date de recensamant. De fapt, dezvoltarea e-commerce-ului nu ar fi fost accelerata cu 4-6 ani, ci doar cu 2-3 trimestre (foto jos).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply