Magazin online pentru strainatate

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua si multumesc anticipat pentru ajutor!

Intentionez sa lansez un magazin online cu servicii romanesti adresate strainatatii. Ei pot cumpara aceste servicii dar la preturi mult mai mari, din tara lor.
Puteti va rog sa ma ajutati cu niste idei despre ce probleme as putea sa intampin vinzind pe alte piete, unor clienti cetateni straini?

Deschis 0
Chestiuni legale Elena Tanase 11 ani 3 raspuns 1152 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. 1. Bariera comunicarii
  2. Costuri mai mari de promovare a afacerii tale

 2. Buna

  Depinde exact si de servicii specifice ai, dar daca nu sunt unele care sa aiba nevoie de o reglementare specifica, nu ar trebuie sa ai prea multe probleme juridice specifice, legislatia in domeniul comertului electronic si altele conexe fiind in cea mai mare parte armonizate (deci cam identice) la nivelul Uniunii Europene.

  Cu toate acestea sunt 2-3 aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare:
  – in unele state din UE legislatia privind protectia datelor personale se aplica mult mai strict decit la noi (de ex. Germania, Austria). Uneori cu reguli mai dure pentru protectia datelor.

  – in cazul in care un consumator din afara UE vrea sa te dea in judecata, instanta competenta ar fi cea din tara lui (vezi detalii in articolul asta despre Regulamentul Roma I )

  – in anumite circumstanta, s-ar putea aplica atit legea romana, cit si legea statului unde iti promovezi serviciile (daca este un stat anume).

 3. Multumesc frumos pentru raspunsurile foarte utile.
  Da, preturile de promovare banuiesc ca sunt mai mari dar si puterea lor de cumparare este mai mare si am si mai multe piete de desfacere la dispozitie daca voi face un magazin in limba engleza. Ma gindesc acum la cei care au magazine pe Ebay. Ei platesc banuiesc ceva la Ebay pentru magazinele astea, nu?
  Pe de alta parte, si concurenta este mult mai mare…
  Ma gindesc ca daca tot ma muncesc si bag bani, macar sa vind mult.
  Afaceristii cuminti au pornit din Romania si apoi s-au extins, poate asa e mai intelept.
  O zi buna! Multumesc inca o data.

Lasă un răspuns

Browse