Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Instagram adauga noi caracteristici apropo de shopping

Instagram a anuntat ca, spre finalul acestui an, va incepe testarea unei caracteristici de shopping prin intermediul Reels (formatul propriu de clipuri video scurte, lansat la scara larga in august, care este competitorul direct al popularului app TikTok), anunta cnbc.com. Aplicatia detinuta de Facebook a adaugat, in plus, din 5 octombrie, o caracteristica de shopping in IGTV, unde utilizatorii pot urmari clipuri video mai lungi.

Miscarea este clar motivata de monetizarea constanta a aplicatiei, prin apelul la ideile creatorilor si bugetele de marketing ale brand-urilor. Acestia vor putea adauga tag-uri de shopping la postarile proprii, pe care utilizatorii vor putea apoi apasa si cumpara respectivul produs direct pe Instagram sau din magazinul online al retailer-ului. Facebook a tot introdus caracteristici noi pe Instagram in ultimii ani, care i-au augmentat componenta de comert social: in vara a testat un tab de „Shop” pe ecranul principal, utilizatorii pot deja cumpara produse apasand pe postarile obinuite, dar si din sectiunile Live, Stories si Explore (care include mai nou si ad-uri).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] (care reprezinta din ce in ce mai mult din vanzarile globale din retail, vezi foto jos): prima adauga constant noi caracteristici dedicate shopping-ului, iar cea de-a doua aplicatie testeaza un buton de „Cumpara acum” pentru […]

Leave a reply