Import si vanzare online in Romania produse din SUA

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salutare,

Sunt interesat de detalii legate de importul din SUA si ce solutie din punct de vedere al firmei este cea mai rentabila. Se poate vinde online in Romania cu incasare ramburs de catre o firma din SUA? Presupun ca da din moment ce cei de la mycloset vad ca au afisata la contact o firma din SUA. Exista ceva restrictii? Nu ar trebui ca firma sa fie inregistrata in Romania ca sa incaseze ramburs, si exista vreo limita la incasarile ramburs care sa te oblige sa ai firma cu cod RO. Multumesc mult.

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Organizare magazin online Robert Florean 7 ani 2 raspuns 2550 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Buna ziua,
  Ne numim PANDA LOGISTICS SRL si suntem o casa de expeditii ce ofera servicii complete de Transport AERIAN, MARITIM ( FCL, LCL, PROJECT CARGO) si FEROVIAR de marfuri din si catre majoritatea aeroporturilor/porturilor lumii.
  De asemenea, avem posibilitatea de a va oferi ca beneficiu serivciul de Vama Fiscala ( Fiscal Custom Clearance) la importurile aeriene prin Frankfurt sau la cele maritime prin Hamburg, Rotterdam sau Koper.
  Pentru o prezentare mai detaliata a serviciilor noastre, va puteti adresa printr-un mesaj privat sau la numarul de telefon 0799.999.828, respectiv pe adresa de e-mail: robert.popescu@panda-logistics.eu
  website: http://www.panda-logistics.eu
  Asteptam cu interes solicitarile dumneavoastra in acest sens ! Va multumim anticipat! Sa aveti o zi cat mai buna in continuare !

 2. De regula la livrarile efectuate direct de catre firme din SUA catre diverse tari, acestea apeleaza in fiecare tara la curieri pentru incasarea cu ramburs. Curierul cu care se incheie un contract prealabil incaseaza in numele firmei contravaloarea produselor si la finalul unei anumite perioade efectueaza o decontare cu respectiva firma.
  In acest caz, firma din SUA va incasa pe baza de factura de la curierul X desemnat. Este si cazul Mycloset.
  In aceasta situatie nu exista obligatia inregistrarii in Romania.
  In ceea ce priveste atributul RO acesta devine obligatoriu pentru persoanele juridice care depasesc cifra de afaceri de 220.000 lei sau pentru cele care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri. Nu are legatura cu nivelul incasarilor.
  Pe de alta parte, daca sunteti firma inregistrata in Romania, care doreste sa faca importuri de la firme din SUA, atunci va trebui sa efectuati importul, sa incheiati contractul cu curierul si sa va decontati cu acesta.
  Un import efectuat pe teritoriul Romaniei presupune efectuarea platii comisioanelor vamale, a taxei vamale si a TVA pe baza unei declaratiei vamale de import.

  Daca nu sunteti platitor de TVA (adica nu aveti a tribut RO in fata codului de identificare fiscala), TVA-ul in vama va intra in costul de achizitie al bunurilor. Daca sunteti platitor de TVA, atunci veti putea deduce TVA-ul prin decontul de taxa.

Lasă un răspuns

Browse