Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

IMM-urile romanesti vom primi 315 milioane € nerambursabili, pentru digitalizare

Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) al Romaniei a fost aprobat recent de Comisia Europeana, ceea ce inseamna ca tara noastra va primi 29 de miliarde € (din care 14,24 sunt fonduri nerambursabile si 14,94 miliarde sunt imprumuturi in conditii avantajoase). Din acest total, microintreprinderile si firmele mici si mijlocii (IMM) din tara vor accesa fonduri europene in valoare de 315 milioane € pentru calculatoare si alte investitii in digitalizare, anunta startupcafe.ro.

Aceasta suma de 315 milioane € urmeaza sa fie investita in scheme de ajutor pentru sectorul privat, care au sa scop digitalizarea IMM-urilor si este una nerambursabila. In plus, PNRR-ul aprobat de Comisia Europeana contine alte 50 de milioane € menite sa ofere sectorului privat instrumentele financiare necesare acestei digitalizari (mai exact, garantii europene la credite bancare).

In total, PNRR-ul rezerva 2,55 miliarde € pentru sustinerea afacerilor, cercetare, dezvoltare si inovare, din care 36 de milioane € vor merge catre scheme de formare profesionala upskill/reskill pentru angajati din firme si 185 de milioane € vor fi investiti in scheme de ajutor pentru sectorul privat (dezvoltarea de servicii IT, aplicatii pentru competente digitale si incluziune digitala, investitii in tehnologii avansate si dezvoltarea si utilizarea tehnologiilor de securitate cibernetica).

Leave a reply