Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Google da 100.000 de burse pentru certificate online de data analytics, project management si UX

Google a anuntat 3 programe online de certificare, in data analytics, project management si user experience design – domenii care pot duce la cariere bine platite si cu sanse mari de dezvoltare, citim pe cnbc.com. Programele vor fi predate de catre angajati Google, prin intermediul platformei de invatare online Coursera, pot fi terminate in 3-6 luni si pentru inscriere nu este nevoie de o diploma de studii superioare. La final, Google va considera certificatul de absolvire ca fiind echivalent cu o diploma de facultate de 4 ani, pentru toti cei care vor dori sa se angajeze, pe baza acestuia, in cadrul companiei.

Costul acestor programe de certificare este de 49 $/luna (accesul la platforma Coursera), iar Google va oferi burse cu acces gratuit unui numar de 100.000 de persoane inscrise si burse in valoare de peste 10 milioane $ unor asociatii non-profit care fac echipa cu Google pentru a oferi dezvoltare la locul de munca femeilor, veteranilor si americanilor subreprezentati (YWCA, NPower si JFF). „Aceasta idee nu este una menita sa genereze venituri pentru Google. Diplomele din invatamantul superior au o valoare mare, dar nu sunt accesibile tuturor. Si noi credem ca lipsa unei diplome de facultate nu ar trebui sa fie o bariera in calea stabilitatii economice”, a explicat Lisa Gevelber (Vice-presedinte Google).

Anuntul Google vine in contextul unui nivel al somajului imens in Statele Unite (33 de milioane de persoane colectau ajutorul de somaj la final de iunie, din cauza pandemiei COVID-19). Cifra este de 5 ori mai mare decat recordul anterior (6,6 milioane de persoane), inregistrat in timpul Crizei economice mondiale (2007-2009). Coronavirusul „a produs o accelerare aunor tendinte pe piata muncii, cum este automatizarea”, spune Karen Fichuk (CEO al Randstad North America), de aceea persoanele ramase fara job se pot orienta catre dezvoltarea de noi abilitati.

Ideea nu este noua: in 2018, Google lansa pe Coursera un program similar pentru pasionatii de IT. Cursul a fost urmat de peste 250.000 de persoane (57% dintre ei nefiind absolventi de studii superioare) si este cel mai popular certificat de pe platforma.

Leave a reply