Google Analytics Referrals Issue – site-ul propriu

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut,

De ceva timp e o “problema” in Analytics: imi apare ca referral site-ul propriu si platforma de plata online – e nasol pentru ca nu ar trebui sa fie acolo si incurca rapoartele.

Oare din ce cauza?

Deschis 0
Web analytics basics Alex FNK 7 ani 3 raspuns 1290 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

  1. Răspunsul se găsește în documentația de la Google:

    „Întrucât fiecare recomandare declanșează o nouă sesiune, excluderea recomandărilor (sau neexcluderea acestora) afectează modul în care sunt calculate sesiunile în cont. În funcție de modul în care tratați recomandările, aceeași interacțiune poate fi contorizată ca o sesiune sau ca două sesiuni. De exemplu, un utilizator de pe siteulmeu.ro accesează siteuldvs.ro, apoi revine la siteulmeu.ro. Dacă nu excludeți siteuldvs.ro ca domeniu de recomandare, vor fi contorizate două sesiuni, câte una pentru fiecare vizită pe siteulmeu.ro. Însă, dacă excludeți recomandările de la site-ul-dvs.ro, cea de-a doua vizită pe site-ul-meu.ro nu va declanșa o sesiune nouă și va fi contorizată o singură sesiune.”

    Sursa: https://support.google.com/analytics/answer/2795830?hl=ro

  2. Ok, dar de ex daca exclud traficul venit de la platforma de plata ca referral, tranzactiile acelea care sunt contorizate se vor sterge? Sunt dublate? Nu se vor altera rapoartele?

  3. Google spune că „dacă ați adăugat un domeniu în lista de excludere, puteți să reintroduceți traficul respectiv ca sursă în rapoarte, eliminând domeniul din lista domeniilor excluse”, deci excluderea acționează ca un filtru, nu șterge datele. Dublarea datelor e o chestiune de preferințe…tu alegi cum îți folosește să se înregistreze în rapoartare interacțiunile cu website-ul. Practic, sunt 2 vizite seaparate.

    Deși contorizarea și raportarea datelor privind sesiunile se vor modifica, dacă dorești poți compara rapoartele eliminând/reintroducând domeniul în lista domeniilor excluse.

Lasă un răspuns

Browse