Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Google a lansat o platforma educationala gratuita, Atelierul Digital

13063092_1163356270362159_4393367402723901241_o

Google a lansat Atelierul Digital, o platforma educationala gratuita destinata studentilor, angajatilor sau proprietarilor de afaceri care fac primii pasi in online si vor sa isi creasca aptitudinile digitale, anunta agerpres.ro. Compania vrea astfel sa pregateasca, pana la final de 2016, 30.000 de tineri romani oferindu-le acces la tutoriale video (despre a cum sa-ti construiesti prezenta online, campanii de marketing in social media sau utilizarea mediului mobil, pentru a atrage noi clienti), parcurgand toate modulele disponibile (89 de lectii), dand un test si obtinand, la final, o certificare pe care o pot trece in CV.

„Internetul este esenţial in societatea de astazi. Vrem ca prin programul Atelierul Digital sa oferim un instrument care sa ajute viitoarea forţa de munca si antreprenorii. Din pacate, suntem in topul tarilor in care competentele digitale sunt aproape inexistente”, a explicat, la lansare, Dan Bulucea (foto), country director Google Romania, citat de site-ul amintit.

Initiativa a fost lansata anul trecut la nivel european, la Bruxelles, si pleaca de la datele oficiale ale Comisiei Europene, conform carora 90% dintre slujbe vor necesita cunostinte digitale in viitorul apropiat. Lipsa acestor cunostinte va atrage dupa sine 825.000 de locuri de munca pentru care nu se vor gasi ocupanti. „Atelierul digital” face parte din efortul Google de a creste nivelul cunostintelor digitale in randul companiilor si persoanelor din Europa, in care compania va investi 42 de milioane de euro, in 2016.

Raspunde la aceasta intrebare