Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Romania: Valoarea platilor cu mobilPay Wallet s-a dublat in T1

mobilPay Wallet

Romanii schimba portofelul cu smartphone-ul, anunta intr-un comunicat NETOPIA mobilPay, liderul pe piata autohtona in privinta platilor electronice si mobile. In primul trimestru al lui 2016, valoarea platilor cu portofelul digital mobilPay Wallet (dezvoltat de NETOPIA mobilPay) a crescut cu peste 100%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pana la finalul lui 2016, tranzactiile realizate cu portofelul digital vor depasi 1 milion de euro, conform estimarilor companiei.

Potrivit datelor NETOPIA mobilPay, din totalul romanilor care si-au instalat aplicatia (unii care o folosesc inca de la lansare, din aprilie 2013), 2/3 detin dispozitive cu sistem de operare Android, iar restul iOS; utilizatorii de Android folosesc cel mai des portofelul digital, insa userii cu iOS fac plati mai mari. Cele mai multe plati din aplicatie sunt realizate de clienti ai ING Bank, locul doi fiind ocupat de Raiffeisen Bank. In orasele in care se poate plati astfel si transportul in comun (Cluj-Napoca, Alba Iulia, Turda, Baia-Mare si Ploiesti), biletele au fost cumparate exclusiv de cei persoane detinatoare de telefoane Android.

„Avem utilizatori nu doar fascinati de inovatie, ci si foarte fideli. Un utilizator al wallet-ului cumpara cu el in fiecare zi. Chiar daca nu vorbim de sume foarte mari – majoritatea il foloseste pentru facturi, masa de pranz la restaurant sau hipermarket –, observam obisnuinta de a utiliza un portofel digital, iar asta conteaza cel mai mult”, a explicat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Suma medie achitata cu portofelul digital in primele trei luni ale acetui an a fost de 85 lei, iar bonul mediu platit prin mobilPay Wallet in magazinele Carrefour si Cora a fost de 65 lei in acelasi T1. Cea mai mare plata cu mobilPay Wallet a depasit 1.000 euro, fiind realizata de pe un dispozitiv Android.

Raspunde la aceasta intrebare