Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Germania: cele mai mari marketplace-uri online sunt mai scumpe (studiu)

In 78% dintre cazuri, marketplace-urile mari au preturi mai mari decat ale magazine online, a descoperit un studiu realizat de comparatorul german de preturi Idealo. Studiul citat de ecommercenews.eu a analizat cat de des platforme ca Amazon, eBay, Otto si Kaufland ofera cel mai mic pret la anumite produse, in Germania.

In total, Idealo a analizat peste 1.700 de categorii de produse, in perioada mai 2022 – mai 2023. Si a descoperit ca doar 22% dintre cele mai mici preturi au fost cele prezente pe aceste marketplace-uri mari. In nisa Moda & Accesorii, marketplace-urile au avut cel mai mic pret in 44% dintre cazuri. Bine stau si produsele din categoria Masini & Motociclete, cu o treime dintre cele mai avantajoase preturi. Produsele pentru sanatate si medicamentele, in schimb, au cele mai mici preturi in alte magazine online, in 88% dintre cazuri.

Ce mai noteaza studiul amintit? Ca produsele electronice costa, in medie, cu 7% mai putin pe Amazon, eBay, Otto sau Kaufland. Pe de alta parte, produsele de farmacie sunt cu 13% mai scumpe pe marketplace-urile de top din Germania.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply