Garantie incaltaminte – dupa 35 de zile

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

O pereche de incaltaminte,care beneficiaza de garantie comerciala de 30 zile,beneficiaza de reparatie/inlocuire/rambursare daca se dezlipeste talpa dupa 35 zile?

Conform legii 449/2003,se pare ca produsul beneficiaza de o garantie de conformitate de 2 ani de zile (http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/Lege nr. 449(r1) din 2003.html)

Este obligat vanzatorul sa repare/inlocuiasca/ramburseze cumparatorul in acest caz? Cum se poate dovedi ca produsul nu a fost conform,sau ca incaltamintea nu a fost in contact cu diverse solutii,etc.?

Deschis 0
Chestiuni legale Decebal Burebista 6 ani 2 raspuns 4649 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

    0
    2018-04-16T10:35:29+03:00

    Daca produsul a iesit din garantie nu mai poate fi inlocuit/rambursat pe cheltuiala comerciantului. Majoritatea retailer-ilor de incaltaminte ofera o garantie cuprinsa intre 30 si 60 de zile, dar si aici cu respectarea anumitor conditii (purtarea alternativa a mai multor perechi de incaltaminte, depozitarea corespunzatoare, incaltarea/descaltarea cu ajutorul unui incaltator etc.)

  1. Exista o diferenta intre garantia comerciala (de 30 sau 60 zile, sau orice alta perioada de timp, in functie de magazin) si garantia de conformitate, care este de 2 ani.

    Ce incercam sa intreb era daca se poate dovedi in vreun fel ca produsul nu a fost conform. Garantia de conformitate este de 2 ani, deci face practic inutila garantia comerciala….

Lasă un răspuns

Browse